Η Παναγία των Καταφυγίων βρίσκεται περίπου 10 χιλιόμετρα νοτίως του Δερβενίου Κορινθίας, επί της οδού που οδηγεί στο ορεινό Σαραντάπηχο. Η εκκλησία της Παναγίας των Καταφυγίων χτίστηκε το 1782.
Βρίσκεται περίπου 10 χιλιόμετρα νοτίως του Δερβενίου Κορινθίας στην περιοχή “Καταφύγια” η οποία είναι γεμάτη από δυσπρόσιτες σπηλιές και απόκρημνα βράχια όπου είχαν καταφύγει οι κάτοικοι στην περίοδο της Τουρκοκρατίας, για να κρυφτούν από τους διωγμούς των κατακτητών και από την οποία πήρε και το όνομα της η εκκλησία. Με τα χρόνια ανακαινίστηκε, ανακατασκευάστηκαν τα παλιά κελιά και έγινε σύνδεση με λαξευμένες στοές όλων των εσωτερικών χώρων της.
Το 1969 σκαλίστηκαν στους βράχους σκαλοπάτια που συνέδεσαν την εκκλησία με τον δημόσιο δρόμο. Φθάνοντας στην περιοχή αντικρίζουμε την είσοδο της εκκλησίας που μας οδηγεί στο Ναό με τις υπόλοιπες ενδιαφέρουσες επεκτάσεις του. Την προσωνυμία της η εκκλησία έχει αποκτήσει από τα Καταφύγια, την περιοχή που οικοδομήθηκε.
Απολαύστε την πτήση!
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 10/03
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση