Πολύ υψηλότερες, κατά 25-40% έναντι του Αυγούστου, αναμένεται να είναι οι χρεώσεις που θα ανακοινώσουν για τον επόμενο μήνα οι προμηθευτές ρεύματος, καθώς εκτίμηση του συνόλου του κλάδου είναι πως τον επόμενο μήνα θα καταγραφεί νέο ρεκόρ στην εγχώρια αγορά ηλεκτρισμού, λόγω της εκτίναξης των τιμών φυσικού αερίου.
Οι ανακοινώσεις των προμηθευτών θα γίνουν το Σάββατο, 20 Αυγούστου.
Ενδεικτικό για το τι θα συμβεί τον Σεπτέμβριο είναι ότι ακόμη και οι πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις στελεχών της αγοράς δίνουν ελάχιστες πιθανότητες οι χαμηλότερες χρεώσεις για τον επόμενο μήνα να κινηθούν έστω και οριακά κάτω από τα 0,60 ευρώ ανά κιλοβατώρα, όταν η μικρότερη χρέωση για τον Αύγουστο ήταν 0,486 ευρώ ανά κιλοβατώρα, από τη ΔΕΗ, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Κώστα Δεληγιάννη, στο insider.gr.
Την ίδια στιγμή, η συντριπτική πλειονότητα των ιδιωτών αναμένεται να ανακοινώσει χρεώσεις που θα κινούνται πάνω από τα 0,65 ευρώ ανά κιλοβατώρα, αγγίζοντας ακόμη και τα 0,7 ευρώ. Κατά συνέπεια, θα είναι κι αυτές σημαντικά υψηλότερες από το άνω εύρος των τιμών του Αυγούστου, όταν μόλις τρεις εναλλακτικοί προμηθευτές είχαν ανακοινώσει χρεώσεις πάνω από τα 0,6 ευρώ ανά κιλοβατώρα.
Αναφορικά με τη ΔΕΗ, η χρέωση που θα ανακοινώσει εκτιμάται ότι θα είναι πολύ υψηλότερη έναντι του Αυγούστου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τιμή θα κινείται αισθητά πάνω από τα επίπεδα των 0,70 ευρώ, προσεγγίζοντας τα 0,80 ευρώ ανά κιλοβατώρα.
Πηγή: insider.gr
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 31/03
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ