νοσοκομείο Νίκαιας
Καταγγελία από γονείς που έχασαν το μωρό τους στην γέννα—«Η γυναίκα σφάδαζε επί 1,5 ώρα μόνη της»

Μια οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, καθώς ένα ζευγάρι έχασε το μωρό του τα ξημερώματα της Τρίτης, σε προγραμματισμένη γέννα.

«Τα ξημερώματα της Τρίτης φίλησα το νεκρό μου παιδί. Δεν πρόλαβε ούτε καν να γεννηθεί. Πέθανε μέσα στην κοιλιά της γυναίκας μου» δήλωσε με δάκρυα στα μάτια ο πατέρας του βρέφους. «Το περιμέναμε πώς και πώς να έρθει στον κόσμο… Γιατί; Γιατί; Δεν μου το έχει απαντήσει κανένας» είπε η μητέρα, μιλώντας στο Mega.

Η 38χρονη μητέρα μπήκε προγραμματισμένα να γεννήσει το τέταρτο παιδάκι της τη Δευτέρα, στον ένατο μήνα της εγκυμοσύνης της. Αφού έκανε τις απαραίτητες εξετάσεις, η νοσηλεύτρια προσπάθησε να της προκαλέσει τεχνητούς πόνους. Σε αυτό το στάδιο, όμως, κάτι δεν πήγε καλά.

«Ειδοποίησα μία νοσηλεύτρια ότι δεν είμαι καλά, πήγα δύο φορές τουαλέτα, κόντευα να λιποθυμήσω. Προφανώς δεν ενημέρωσε κάποιον, είχα αρκετό αίμα, δεν μπορούσα να κουνηθώ», δήλωσε η μητέρα του μωρού.

Η Κωνσταντίνα, από τις τρεις τα ξημερώματα που είχε εμφανίσει αιμορραγία και καθησυχασμένη ότι κάποιος θα έρθει από τους γιατρούς να την δει, έμεινε χωρίς επίβλεψη μέχρι τις πέντε παρά τέταρτο τα ξημερώματα, όταν κατάφερε να πιάσει το κινητό της και να καλέσει τη γυναικολόγο της να έρθει στο δωμάτιο.

Η γιατρός της, που φαίνεται να μην είχε ενημερωθεί για την κατάσταση της εγκυμονούσας, έφτασε αμέσως. Έκανε υπέρηχο και κατάλαβε πως κάτι δεν πάει καλά.

Της ανακοινώνουν στις 05:50 πως πρέπει να προχωρήσουν σε επείγουσα καισαρική τομή. Η 38χρονη μητέρα όμως δεν ένιωθε το μωρό της να έχει σημάδια ζωής από τις 05:00.

Το αγοράκι που περίμεναν δεν τα είχε καταφέρει. Οι γονείς απαρηγόρητοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι μία εγκυμοσύνη χωρίς κανένα πρόβλημα είχε τόσο τραγική κατάληξη.

Το νοσοκομείο δια στόματος προέδρου, μεταφέρει πως αν υπήρχε επαρκής ιατρική κάλυψη μπορεί το βρέφος να είχε σωθεί. «Η μαιευτική κλινική καλυπτόταν από μία μαία και μία νοσηλεύτρια. Η μαία πήγε με την ειδικευόμενη γιατρό να κάνουν χειρουργείο σε έκτακτο περιστατικό και έμεινε μόνο η μία νοσηλεύτρια», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Αναπάντητα ερωτήματα

«Πρώτον γιατί χάθηκε τόσο πολύτιμος χρόνος; Δεύτερον, γιατί δεν υπήρχε ένας γιατρός στο δωμάτιο να επιληφθεί του θέματος; Τρίτον, γιατί η νοσηλεύτρια δεν ενημέρωσε τους γιατρούς και τέταρτον, πώς λειτουργεί αυτό το νοσοκομείο;», ξέσπασε ο πατέρας.

«Άφησαν το νεογέννητο γιο μου να πεθάνει – Παραλίγο να χάσω την γυναίκα μου»
Ο άτυχος πατέρας συγκλονίζει μιλώντας στο MEGA: «Είναι πολύ σκληρό γιατί εγώ το φίλησα νεκρό. Να πήγαινα εγώ στην θέση του και να γύρναγε το παιδί στην μαμά του. Χάσαμε μέσα σε ένα νοσοκομείο που εφημέρευε ένα μωρό υγιέστατο».

«Η γυναίκα μου ενημέρωσε νοσηλεύτρια ότι πονάει και ότι η κοιλιά της ‘πέτρωσε’ και είχε και αιμορραγία. Δεν πέρασε κανένας γιατρός να ρωτήσει τι συμβαίνει, παρότι ήταν καθισμένοι μέσα στο γραφείο του επιμελητή», υποστηρίζει ο 46χρονος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα