Thumbnail
    Την γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, σύμφωνα με την οποία οι γιατροί του ΕΣΥ δεν δικαιούνται να κάνουν επίσχεση εργασίας, ούτε να πληρώνονται για το διάστημα που βρίσκονται σε αυτή τη μορφή κινητοποίησης έκανε δεκτή ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος.  

 

 
Την γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, σύμφωνα με την οποία οι γιατροί του ΕΣΥ δεν δικαιούνται να κάνουν επίσχεση εργασίας, ούτε να πληρώνονται για το διάστημα που βρίσκονται σε αυτή τη μορφή κινητοποίησης έκανε δεκτή ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος.
 
Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση,
 
«O Υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, έκανε σήμερα αποδεκτή την υπ.αριθ.276/10 ομόφωνη γνωμοδότηση του Δ’ Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, σύμφωνα με την οποία ορίζονται τα ακόλουθα:
 
1ον.Οι ιατροί του Ε.Σ.Υ. δεν δικαιούνται, ως δημόσιοι υπάλληλοι, να προβαίνουν σε επίσχεση εργασίας, λόγω οφειλόμενων αμοιβών από δεδουλευμένες εφημερίες.
 
2ον.Οι ανωτέρω ιατροί δεν δικαιούνται μισθού και λοιπών αποδοχών κατά το χρονικό διάστημα, κατά το οποίο προβαίνουν σε επίσχεση της μελλοντικής τους εργασίας.
 
3ον.Ο ως άνω χρόνος δεν υπολογίζεται για την καταβολή σε αυτούς επιδόματος χρόνου υπηρεσίας και δεν λαμβάνεται υπόψη για τη βαθμολογική τους εξέλιξη όσων εξ αυτών υπηρετούν σε Κέντρα Υγείας.
 
Με την απόφαση αυτή του Υπουργού Υγείας, κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζου, διασφαλίζεται η νομιμότητα και το δημόσιο συμφέρον στις μονάδες του Εθνικού Συστήματος Υγείας».
 
Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε την αντίδραση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος που χαρακτήρισε την απόφαση αυτή ως «εξάμβλωμα» και δηλώνει ότι θα προσφύγει σε όλα τα ένδικα μέσα για να την ακυρώσει. «Τη συγκεκριμένη γνωμοδότηση δεν είχαν κάνει αποδεκτή οι δύο προκάτοχοι του κ. Λυκουρέντζου στο υπουργείο Υγείας επειδή αντίκειται ευθέως στο ευρωπαϊκό δίκαιο. Τούτο αποδεικνύεται από τη γνωμοδότηση του καθηγητή Εργατικού Δικαίου στο ΑΠΘ και του δικηγόρου Παρ´ Αρείω Πάγω κ. Μιχαήλ». Εν ολίγοις το ΝΣΚ ισχυρίζεται ότι οι γιατροί ΕΣΥ, παρά το ότι έχουν απλήρωτες δεδουλευμένες εφημερίες 5 μηνών, δεν επιτρέπεται να ασκήσουν το δικαίωμα της επίσχεσης διότι το ελληνικό κράτος αποτελεί αξιόχρεο και φερέγγυο εργοδότη!! Ο κ. Λυκουρέντζος επαναφέρει λοιπόν σε ισχύ το Βαυαρικό Δίκαιο της εποχής του Όθωνα», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Δημήτρης Βαρνάβας.
 
Πηγή: Καθημερινή

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 03/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα