dikastirio dikastis
Towfiqu barbhuiya /Pexels
Μία καταγγελία παράνομης κατακράτησης παιδιών από την μητέρα τους, έφερε στην επιφάνεια ένα χρόνιο ιστορικό ενδοοικογενειακής βίας!

Όλα ξεκίνησαν όταν μία μητέρα τριών παιδιών, βρέθηκε στο δικαστήριο κατηγορούμενη για παράνομη κατακράτηση, καθώς είχε κλειδώσει δύο από τις κόρες της στο πλυσταριό του σπιτιού, τις οποίες και απελευθέρωσε ο πατέρας τους.

Σταδιακά, όμως, μέσα από την κατάθεση της μεγαλύτερης κόρης (24 ετών), έγινε ξεκάθαρο πως στο σπίτι η ενδοοικογενειακή βία ήταν ένα συχνό φαινόμενο με πολλές παραμέτρους, για το οποίο, σύμφωνα με όσα υποστήριξαν οι γονείς, έφταιγαν οι ίδιες τους οι κόρες!

Το περιστατικό συνέβη στη Λάρισα και η δίκη διεξήχθη χθες στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας, έχοντας ήδη πάρει μια αναβολή την Τρίτη.

Το περιστατικό και η κατάθεση του πατέρα

Όταν την επίμαχη μέρα η 24χρονη ανέβηκε στο πλυσταριό με την 18χρονη αδελφή της, εμφανίστηκε η μητέρα ρωτώντας τι έκαναν εκεί τα κορίτσια και αφού δεν έλαβε απάντηση, τις κλείδωσε μέσα! Όπως, μάλιστα, αναφέρει η μεγαλύτερη κόρη, η αιτία αυτής της πράξης είναι ότι η ίδια η μητέρα ένιωσε παραμελημένη, μην λαμβάνοντας την προσοχή που ήθελε.

Ο ίδιος ο πατέρας ήταν αυτός που τελικά άνοιξε την πόρτα του πλυσταριού, έχοντας ακούσει θορύβους από τον συγκεκριμένο χώρο και ύστερα από προτροπή της συζύγου του να πάει εκείνος να ξεκλειδώσει. Μάλιστα υποστήριξε πως η γυναίκα του δεν πήγε η ίδια να ανοίξει, καθώς οι κόρες, σύμφωνά με τα λεγόμενά του, ήταν επιθετικές και υπήρχε το ενδεχόμενο να ασκήσουν βία στην μητέρα!

Σαν απάντηση η εισαγγελέας ρώτησε τον άνδρα ποια ήταν η αιτία τις πιθανής επιθετικότητας των παιδιών τους, όπου ο πατέρας αποκρίθηκε πως όλη αυτή η αντίδρασή τους ήταν απόρροια της αδυναμίας να κάνουν το "χατίρι" στην μεσαία κόρη να πάει να σπουδάσει, καθώς δεν διέθεταν την οικονομική ευχέρεια.

Όταν έγινε σχετική ερώτηση για όλα τα περιστατικά βίας που οι καταγγέλλουσες ανέφεραν, ο πατέρας υποστήριξε ότι όλα είναι ψέματα και προήλθαν από ζήλεια για το μεγάλο ενδιαφέρον που άρχισαν να δείχνουν οι γονείς προς την μικρότερη κόρη.

Τι ανέφερε η κατηγορούμενη

Η κατηγορούμενη στην απολογία της υποστήριξε ότι κλείδωσε την πόρτα ενστικτωδώς, πιεζόμενη από την ένταση της στιγμής, αλλά και φοβούμενη μην πέσει στις σκάλες...

Στη συνέχεια ανέφερε πως η κόρη της, όταν ερωτήθη τι έκανε στο πλυσταριό, απάντησε με βωμολοχίες εναντίον της κατηγορούμενης. Μάλιστα τόνισε ότι επέμενε ιδιαίτερα στις ερωτήσεις προς τις κόρες της και όταν της ζητήθηκε ο λόγος για αυτή την επιμονή, η ίδια είπε πως της φάνηκε περίεργο γιατί δεν της έλεγαν τι έκαναν εκεί, αφήνοντας ένα περιθώριο να έκανε λάθος...

Πολυετής ενδοοικογενειακή βία

Μέσα από τα λόγια της 24χρονης κόρης παρατηρήθηκαν περιστατικά όπου τόσο ο πατέρας, όσο και η μητέρα, κατέφευγαν σε πράξεις βίας τις οποίες και φέρεται ότι δικαιολογούσαν με βάση την δικαιοδοσία του... Θεού. Όπως ανέφερε η μεγαλύτερη κόρη, αυτές οι συμπεριφορές είχαν αρχίσει από μικρή ηλικία και κορυφώθηκαν σταδιακά με διαφορετικά συμβάντα, "Δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό αλλά αποκορύφωμα ενδοοικογενειακής βίας από τη νηπιακή μας ηλικία".

Η ίδια εξακολουθεί να μένει στο ίδιο κτίριο με τους γονείς της, ούσα οικονομικά εξαρτώμενη από αυτούς, ενώ ανέφερε πως η μητέρα της ήταν εκείνη εξαιτίας της οποίας χάθηκε η τελευταία της δουλειά

Τα διάφορα περιστατικά που ανέφερε η 24χρονη επιβεβαιώθηκαν και από τις μικρότερες αδελφές της (ηλικίας 18 και 16 ετών), σκιαγραφόντας μία επιθετική συμπεριφορά άνευ σοβαρής αιτίας και επεισόδια που οδήγησαν ένα από τα παιδιά στο νοσοκομείο.

"Αναρωτιέμαι ποιος Θεός θα το ήθελε αυτό;"

Μετά το πέρας των καταθέσεων η εισαγγελέας κατέκρινε σφόδρα τις συμπεριφορές των γονιών, λέγοντας μάλιστα "Αναρωτιέμαι ποιος Θεός θα το ήθελε αυτό; Ποιος Θεός θα ήθελε να έρθουν εδώ τρία κορίτσια και να καταθέτουν για τους γονείς τους ότι τους συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο; Ποιος Θεός θα ήθελε να ακούσει ότι η μάνα μας, μας κλείδωσε στο πλυσταριό επειδή δεν της απαντήσαμε;", τονίζοντας πως ό,τι κι αν ειπώθηκε από τα ίδια τα παιδιά, δεν αποτελεί αιτία να προβεί μία μητέρα σε τέτοιες συμπεριφορές.

Ολοκλήρωσε την αναφορά της καταδεικνύοντας την φανερή προσπάθεια των γονέων να επιρρίψουν τις ευθύνες στις κόρες τους για όλες τις παθογένειες της οικογένειας.

Στην κατηγορούμενη το δικαστήριο, συντασσόμενο με την πρόταση της εισαγγελέως, επέβαλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με τριετή αναστολή, θέτοντας παράλληλα τον όρο να παρακολουθεί εβδομαδιαίες συνεδρίες σε κέντρο ψυχικής υγείας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 05/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα