organa-ygeia
Η Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων και Μεταμοσχεύσεων έχει θεσπιστεί από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων την 1η Νοεμβρίου

Mε αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων και Μεταμοσχεύσεων (1η Νοεμβρίου), ο «Αθήνα 9,84», ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Νεφροπαθών «Γιώργος Καστρινάκης» και ο Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός» ενώνουν τις δυνάμεις τους.

Σε μία κοινή προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με τη σημασία της Δωρεάς Ιστών και Οργάνων Σώματος, των Μεταμοσχεύσεων και της Αιμοδοσίας στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των Ατόμων με Αναπηρία, συνδιοργανώνουν συναυλία την Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022, με το octeto της ορχήστρας Academica, στην κεντρική αίθουσα του κτιρίου του Φ.Σ. «Παρνασσός».

Δεδομένα και αριθμοί «μπλέκονται» με μουσικές του Μότσαρτ και του Χαίντελ. Αφηγήσεις «οδηγούνται» από τη μουσική του Πιατσόλα. Ποίηση και τραγούδι συνδέονται μέσα στη μουσική σύγχρονων Ελλήνων συνθετών. Όλα αυτά, με κοινό παρονομαστή τις έννοιες της αγάπης, της αλληλεγγύης και της θέλησης για ζωή. Συναισθήματα βρίσκουν τρόπο να εκφραστούν μέσα από τη μουσική. Λέξεις, φράσεις και μαρτυρίες από αγώνες για τη ζωή βρίσκουν σε αυτήν την κατάλληλη συνοδεία. Η Μουσική, λοιπόν, γίνεται ένα όχημα για μας συστήσει έναν κόσμο που για κάποιους είναι τόσο μακρινός, αλλά στην πραγματικότητα είναι τόσο κοντινός, όσο ο διπλανός μας που πάσχει.

Η Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων και Μεταμοσχεύσεων έχει θεσπιστεί από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων την 1η Νοεμβρίου, με σκοπό -εκτός του να αποτίσει φόρο τιμής στους αποβιώσαντες και ζώντες δότες οργάνων και ιστών- να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό και να αποτελέσει αφορμή για συζήτηση και ανταλλαγή θέσεων γύρω από το σημαντικό αυτό ζήτημα. Η ιδέα της Δωρεάς Οργάνων και Ιστών αποτελεί μία μορφή προσφοράς και αλληλεγγύης άρρηκτα συνδεδεμένης με τη βελτίωση της ποιότητας ζωής Ατόμων με Αναπηρία, καθώς μέσω αυτής μπορεί να γίνει πράξη η Μεταμόσχευση, η πιο αποτελεσματική λύση για την τελικού σταδίου νεφρική ανεπάρκεια και η μόνη θεραπευτική λύση για την τελικού σταδίου ανεπάρκεια καρδιάς, ήπατος και πνεύμονα.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Νεφροπαθών «Γιώργος Καστρινάκης» είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο, και εκπροσωπεί χιλιάδες νεφροπαθείς υπό αιμοκάθαρση ή μεταμόσχευση σε όλη την Ελλάδα. Στόχοι του Συνδέσμου είναι, μεταξύ άλλων, η διάδοση της ιδέας της δωρεάς ιστών και οργάνων, η συνεχής βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας και της εν γένει περίθαλψης των  νεφροπαθών, καθώς επίσης και η ενημέρωση του κοινού για τα προβλήματα της νόσου.

Στην προσπάθεια αυτή της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, στέκονται αρωγοί και σύμμαχοι ο «Αθήνα 9,84» -ο επίσημος ραδιοφωνικός σταθμός της Αθήνας, που συνδυάζει την ενημέρωση με τον πολιτισμό- και ο Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός» -που «μετρά» 157 χρόνια  λειτουργίας, με τεράστια προσφορά στην πολιτιστική, κοινωνική και πνευματική ιστορία της χώρας μας.

Συντελεστές:

Athens Academica Orchestra (Octeto)

Βιολί: Οδυσσέας Κορέλης, Ιρίνα Σαλένκοβα, Έλενα Σαλένκοβα, Φραντς Σεστάνι

Βιόλα: Γιώργος Γιακουμής, Αυγούστα Σεστάνι

Βιολοντσέλο: Έλλη Φιλίππου

Κοντραμπάσο: Θεόδωρος Λυγνός

Αφήγηση-τραγούδι: Αθηνά Καστρινάκη (μεσόφωνος)

 

Κεντρική αίθουσα του κτιρίου του Φ.Σ. «Παρνασσός»

Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022

Ώρα έναρξης: 20:30

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 25/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

arxaia_ellada
Οι βωμολοχίες των αρχαίων Ελλήνων: Γυναικοπίπης, Ηδονοθήκη, Εύπυγος, Μυζούρις κα
Δείτε μερικές λέξεις που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες όταν ήθελαν να μειώσουν κάποιον
Οι βωμολοχίες των αρχαίων Ελλήνων: Γυναικοπίπης, Ηδονοθήκη, Εύπυγος, Μυζούρις κα
texniti_noimosini
Η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί το επάγγελμα του μεταφραστή – Σε 3 χρόνια δεν θα χρειάζονται οι άνθρωποι

Σε τρία χρόνια, οι άνθρωποι δεν θα χρειάζονται καθόλου για μεταφράσεις, εκτίμησε ο Vasco Pedro, CEO της Unbabel,...

Η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί το επάγγελμα του μεταφραστή – Σε 3 χρόνια δεν θα χρειάζονται οι άνθρωποι