Κέντρο Αθήνας, κόσμος

Αύξηση κρουσμάτων μέσα στον Νοέμβριο αν δεν παρθούν έγκαιρα μέτρα προστασίας και δεν προχωρήσει ο εμβολιασμός στο γενικό πληθυσμό προβλέπει η καθηγήτρια Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ Αθηνά Λινού, προσθέτοντας ότι η τρι-δημία δημιουργεί ακόμη έναν επιπλέον υγειονομικό κίνδυνο. Πρόκειται για την γρίπη, τον RSV (συγκυτιακός ιός) και τον κορονοϊό (SARS-CoV-2), τρεις αναπνευστικούς ιούς, που μεταδίδονται με τον ίδιο τρόπο και τείνουν να εμφανίζουν αύξηση των κρουσμάτων κατά τους χειμερινούς μήνες.

«Αυτό που με ανησυχεί είναι να έχουμε π.χ. σε μια μικρή πόλη 1.000 κρούσματα κορονοϊού, αλλά 1.000 κρούσματα γρίπης και 200 κρούσματα συγκυτιακού ιού. Δεν θα έχουμε που να βάλουμε τους ασθενείς στα νοσοκομεία. Θα έχουμε πρόβλημα αν δεν παρθούν μέτρα. Τώρα το πόσο θα συνεχιστεί αυτή η αύξηση, θα εξαρτηθεί από το τι μέτρα θα ληφθούν. Δηλ αν γίνουν μεγάλες καμπάνιες για τον εμβολιασμό, υπέρ της χρήσης μάσκας παντού και ιδιαίτερα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στους χώρους εργασίας και στους λειτουργούς υγείας θα αρχίσει να πέφτει η καμπύλη. Αν δεν ληφθεί κανένα μέτρο θα έχουμε περαιτέρω έξαρση» λέει στο ethnos.gr η κ. Λινού. Μέχρι στιγμής, όπως παρατηρεί, η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ δεν έχει υπάρξει πολύ μεγάλη καμπάνια για την τήρηση των μέτρων προστασίας, ούτε και για τον εμβολιασμό και ο κόσμος είναι μπερδεμένος. «Οπότε αυτό μπορεί να δημιουργήσει έξαρση των κρουσμάτων και έξαρση των κρουσμάτων που θα χρειαστούν νοσηλείες αλλά και των θανάτων».

Διαβάστε περισσότερα στο ethnos.gr

Διαβάστε ακόμα στο ethnos.gr

Απίστευτη ιστορία στην Τουρκία: Έκλεψε 80.000 λίρες αλλά επέστρεψε τα κλοπιμαία - «Έπρεπε να χειρουργηθεί ο γιος μου»

Μήνυση Μήτογλου στη μικροβιολόγο με τους ντοπέ ορούς: «Μου είπε για θαυματουργό φάρμακο από τη Ρωσία»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ρεύμα
Κερδοσκοπικά παιχνίδια και ελλιπείς υποδομές αυξάνουν τις τιμές του ρεύματος
Oι καθηγητές υπoστηρίζουν ότι η όποια αποκλιμάκωση των τιμών θα είναι σίγουρα μικρότερη της αύξησης που καταγράφεται το διάστημα που διανύουμε
Κερδοσκοπικά παιχνίδια και ελλιπείς υποδομές αυξάνουν τις τιμές του ρεύματος