Σχεδόν το σύνολο των συνταξιούχων θα δουν αύξηση στις συντάξεις τους, ενώ ένας στους δυο θα δει αύξηση που θα ισοδυναμεί περίπου με 13η σύνταξη, ανέφερε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.
Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα» του ΣΚΑΪ, το πρωί της Κυριακής, ο υπουργός Εργασίας έκανε λόγο για γενική αύξηση των συντάξεων, περίπου στο 7,5%, η οποία θα καταβληθεί με τη σύνταξη Φεβρουαρίου, δηλαδή προς το τέλος Ιανουάριου (πριν από τα Χριστούγεννα), μαζί με τα αναδρομικά του Ιανουαρίου.
Το 88% όσων έχουν προσωπική διαφορά θα έχουν μια μικρή έστω αύξηση του εισοδήματος τους σημείωσε ο υπουργός.
Τα διεκδικούμενα μέσω δικαστικών αποφάσεων αναδρομικά θα καταβληθούν χωριστά ανά περίπτωση αποσαφήνισε ο κ. Χατζηδάκης.
«To ασφαλιστικό μας σύστημα είναι κουρελού, υπάρχουν 1.040 διαφορετικοί τρόποι ασφάλισης μόνο στον ιδιωτικό τομέα. Βρεθήκαμε σε 1.500 διαφορετικές διαδικασίες όταν προσπαθούσαμε να επιταχύνουμε την έκδοση των συντάξεων», τόνισε ο υπουργός Εργασίας.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 31/03
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ