Thumbnail
«Κουβαλάω ένα βάρος, αφαίρεσα μια ζωή, δεν είχα λογική. Με κυρίευσε ο θυμός…»

«Δεν είχα λογική, με κυρίευαν η οργή, ο θυμός και αντιστάθηκα με τον χειρότερο τρόπο» είπε χθες στην απολογία του ο 42χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του 64χρονου εργοδότη του, Αριστείδη Κολοβού.

Ένα έγκλημα που τελέστηκε πριν έξι χρόνια, το βράδυ, 27 Δεκεμβρίου 2016, στο διαμέρισμα του επαγγελματία στον Αλμυρό, με τον πρώην υπάλληλο του θύματος και καθ’ ομολογία δολοφόνο να παραπέμπεται ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου (ΜΟΕ), Λάρισας για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για οπλοχρησία.

Έγκλημα που, όπως είναι γνωστό, αποκαλύφθηκε την επόμενη τα ξημερώματα, όταν ο 42χρονος, οδηγώντας το Ι.Χ. του θύματος, είχε τροχαίο ατύχημα στη νέα Εθνική Οδό.

Διερχόμενος οδηγός φορτηγού προσφέρθηκε να βοηθήσει τον 42χρονο και ελαφρά τραυματισμένο από την εκτροπή του Ι.Χ., ο οποίος επιβιβάστηκε τελικά σε ταξί στο Βελεστίνο με το οποίο επέστρεψε στο σπίτι του, σε χωριό κοντά στον Αλμυρό, όπου και έπεσε για ύπνο.

Ο βιασμός, η προσβολή και οι 45 μαχαιριές

Η χθεσινή ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε με την κατάθεση ιατροδικαστή, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελευθερία», για να συνεχιστεί με την πολύωρη απολογία του 42χρονου, που χαρακτηρίστηκε από την συναισθηματική φόρτιση του κατηγορουμένου, όποιος περιέγραψε τα όσα βίωσε σε νεαρή ηλικία όταν «υπέστη βιασμό», τραυματική εμπειρία που στιγμάτισε τη ζωή του. «Εγώ δεν έγινα φονιάς σε μια μέρα…» τόνισε χαρακτηριστικά, περιγράφοντας επίσης και γεγονότα και καταστάσεις, στο οικογενειακό περιβάλλον, στην σχολική ηλικία, αλλά και στον εργασιακό του βίο. Τονίζοντας ότι βρέθηκε στο σπίτι του θύματος προκειμένου να τον αποζημιώσει για παλαιότερες οφειλές όταν εργάζονται στην επιχείρηση του θύματος και έχοντας την εντύπωση όπως τόνισε χθες ότι θα του «ζητούσε μια συγνώμη» για τα όσα έπραξε σε βάρος του, ο 42χρονος περιέγραψε τα γεγονότα μέχρι την αντίδραση του όταν το θύμα «προσέβαλε την γενετήσια αξιοπρέπεια του».

Ο 42χρονος θυμωμένος από τη στάση του θύματος «με ένα μαχαίρι τον έπληξε 45 φορές σε διάφορα σημεία του σώματος του, καταφέρνοντας του αλλεπάλληλες μαχαιριές στο πρόσωπο, στην τραχηλική χώρα, στον θώρακα και στην κοιλιά».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ipourgeio_paideias.jpg
Εντοπίστηκαν λάθη στους πίνακες κατανομής των 3.278 θέσεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση - Μετά τις διορθώσεις πάνε για ΦΕΚ
Με την ολοκλήρωση των διορθώσεων θα υπογραφούν από τον υπουργό και την υφυπουργό Παιδείας και θα σταλούν στο Εθνικό Τυπογραφείο προς δημοσίευση.
Εντοπίστηκαν λάθη στους πίνακες κατανομής των 3.278 θέσεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση - Μετά τις διορθώσεις πάνε για ΦΕΚ
Ανδρέας Δρακόπουλος
ΕΚΠΑ: Αναγόρευση σε Επίτιμο Διδάκτορα του Μεγάλου Ευεργέτη στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) Ανδρέα Δρακόπουλου
Απόδοση του τίτλου του Μεγάλου Ευεργέτη στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και αναγόρευση του Ανδρέα Δρακόπουλου, Προέδρου του ΙΣΝ, σε Επίτιμο...
ΕΚΠΑ: Αναγόρευση σε Επίτιμο Διδάκτορα του Μεγάλου Ευεργέτη στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) Ανδρέα Δρακόπουλου