Thumbnail
Προκαταρκτική εξέταση θα γίνει με στόχο την διερεύνηση υπόθεσης διακίνησης παιδικής πορνογραφίας σε γυμνάσιο

Εντολή έδωσε η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου για προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρξε διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας από πλευράς μαθητών γυμνασίου στη Ρόδο .

Όπως αναφέρει το dimokratiki.gr, το αδίκημα φέρεται να τελέστηκε στις 8 Μαρτίου και η παραγγελία δόθηκε δύο μέρες μετά από την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, που φέρεται να ενημερώθηκε αρμοδίως από το σχολείο.

Τι συνέβη

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες 13χρονος μαθητής του γυμνασίου φέρεται να είχε σχέση με μια συνομήλικη συμμαθήτριά του, να έχει καταγράψει στο κινητό του τηλέφωνο προσωπικές τους στιγμές και να τις έχει μοιράσει σε άλλους μαθητές του ίδιου σχολείου, καθώς και καθηγητές. Στην υπόθεση φέρεται, μάλιστα, να έχει εμπλοκή και έτερη μαθήτρια.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν η 13χρονη ενημέρωσε τους γονείς της κι εκείνοι με τη σειρά τους την διεύθυνση του σχολείου, με αποτέλεσμα να υπάρξει παρέμβαση της Εισαγγελίας και να έχει κινηθεί η διαδικασία κατάσχεσης κινητών τηλεφώνων και ελέγχου αυτών από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Στο πλαίσιο αυτό έχει διοριστεί παιδοψυχίατρος-πραγματογνώμονας για την λήψη καταθέσεων από τους ανήλικους, ενώ στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας θα καταθέσουν και καθηγητές. Ήδη, ο ένας εκ των φερόμενων ως εμπλεκόμενων μαθητών κλήθηκε χθες, Πέμπτη, στην Ασφάλεια και αναμένεται τις προσεχείς ημέρες να κληθεί εκ νέου για εξηγήσεις.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ipourgeio_paideias.jpg
Εντοπίστηκαν λάθη στους πίνακες κατανομής των 3.278 θέσεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση - Μετά τις διορθώσεις πάνε για ΦΕΚ
Με την ολοκλήρωση των διορθώσεων θα υπογραφούν από τον υπουργό και την υφυπουργό Παιδείας και θα σταλούν στο Εθνικό Τυπογραφείο προς δημοσίευση.
Εντοπίστηκαν λάθη στους πίνακες κατανομής των 3.278 θέσεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση - Μετά τις διορθώσεις πάνε για ΦΕΚ
Ανδρέας Δρακόπουλος
ΕΚΠΑ: Αναγόρευση σε Επίτιμο Διδάκτορα του Μεγάλου Ευεργέτη στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) Ανδρέα Δρακόπουλου
Απόδοση του τίτλου του Μεγάλου Ευεργέτη στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και αναγόρευση του Ανδρέα Δρακόπουλου, Προέδρου του ΙΣΝ, σε Επίτιμο...
ΕΚΠΑ: Αναγόρευση σε Επίτιμο Διδάκτορα του Μεγάλου Ευεργέτη στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) Ανδρέα Δρακόπουλου