Υπόθεση θανάτου 15 παιδιών: Εισαγγελία και υπουργείο Υγείας ερευνούν τον παιδοκαρδιοχειρουργό
«Στο μικροσκόπιο» της εισαγγελίας, της ΕΛ.ΑΣ. και του υπουργείου Υγείας είναι ο παιδοκαρδιοχειρουργός

Εισαγγελία, ΕΛ.ΑΣ. και υπουργείο Υγείας ερευνούν τη δράση του παιδοκαρδιοχειρουργού μετά την αποκάλυψη πως 15 παιδιά άφησαν την τελευταία τους πνοή κατά τη διάρκεια επεμβάσεων που έκανε σε δύο νοσοκομεία της Αττικής.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι γονείς, τα παιδιά τους έχασαν τη ζωή τους από πλημμελείς ενέργειες του ιατρού.

Η υπόθεση

Φως στην υπόθεση, έριξε μία ανώνυμη επιστολή, που φέρεται να υπέγραψαν οι γονείς που έχασαν τα παιδιά τους, με τις Αρχές να θέτουν στο επίκεντρο των ερευνών τους τη δράση του παιδοκαρδιοχειρουργού και ιδιαίτερα την ιδιωτική κλινική, στην οποία εργαζόταν.

Συγκεκριμένα, τα στοιχεία που αναζητούν οι Αρχές είναι τα δεδομένα από τον εξοπλισμό του χειρουργείου και της ΜΕΘ, η επάρκεια του προσωπικού, με κύριο ζητούμενο τη μετεγχειρητική παρακολούθηση των ασθενών και  το ποσοστό θνητότητας.

Σύμφωνα με όσα είπε στο MEGA, ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος, επιθυμία του υπουργείου Υγείας είναι να μπει μία τάξη στις παιδοκαρδιοχειρουργικές επεμβάσεις, οι οποίες υπολογίζονται σε 700 – 1000 ετησίως στη χώρα μας, ώστε να υπάρχει καταγραφή αυτών των επεμβάσεων και των αποτελεσμάτων τους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

syriza11
ΣΥΡΙΖΑ σε Υπ. Παιδείας: «Πού είναι το Harvard και το Yale;»
«Ποιο ήταν το αφήγημα της κυβέρνησης; Ότι, δήθεν, τα διεθνώς φημισμένα πανεπιστημιακά ιδρύματα θα ‘τρέξουν’ για να ιδρύσουν παραρτήματα στην Ελλάδα»
ΣΥΡΙΖΑ σε Υπ. Παιδείας: «Πού είναι το Harvard και το Yale;»