Είτε ελαφρύ με μέλι ή με φρούτα είτε πιο πλούσιο, ενισχυμένο με κρέμα γάλακτος, το σπιτικό παγωμένο γιαούρτι βγαίνει εξίσου δελεαστικό με το παγωτό, αλλά πολύ πιο υγιεινό.
Παγωμένο γιαούρτι με διάφορα φρούτα σε ξυλάκια
Υλικά για 8 ξυλάκια
200 γρ. φράουλες πλυμένες χωρίς τα κοτσανάκια τους
200 γρ. ψίχα από ροδάκινα
200 γρ. φρούτα του δάσους, φρέσκα ή κατεψυγμένα
600 γρ. στραγγιστό γιαούρτι με πλήρη λιπαρά
3 κουτ. σούπας μέλι
3 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
Εκτέλεση
Χωρίστε το γιαούρτι σε 3 μέρη (200 γρ. το καθένα). Πολτοποιήστε τις φράουλες με 200 γρ. γιαούρτι, 1 κουταλιά μέλι και 1 κουταλιά χυμό λεμονιού. Πολτοποιήστε μετά τα ροδάκινα και τα φρούτα του δάσους με τον ίδιο τρόπο.
Μοιράστε τα τρία μείγματα σε θήκες για παγωτό ξυλάκι. Βάλτε από ένα ξυλάκι σε κάθε θήκη και αφήστε τα στην κατάψυξη για 12 ώρες τουλάχιστον πριν τα σερβίρετε.
Tips. Ανακατέψτε κάθε πολτοποιημένο φρούτο χρησιμοποιώντας το σύρμα με το γιαούρτι σε ένα μπολ, χωρίς να ενωθούν τελείως τα υλικά, ώστε να σχηματίσετε δίχρωμα παγωτά με γιαούρτι και φρούτα. Μπορείτε επίσης να βάλετε σε κάθε θήκη 2 ή περισσότερα μείγματα με γιαούρτι και φρούτα.
Παγωμένο γιαούρτι με μέλι
Υλικά
1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι με πλήρη λιπαρά,
50 γρ. ρευστό μέλι θυμαρίσιο (ή λίγο περισσότερο, ανάλογα με τα γούστα σας),
½ κουτ. γλυκού εσάνς βανίλιας ή 1 βανίλια σκόνη
Μοιράστε το γιαούρτι με ένα κουτάλι στις θήκες μιας παγοθήκης ή σε περισσότερες αν είναι μικρή. Αφήστε το στην κατάψυξη για 24 ώρες.
Βγάλτε τα παγάκια γιαουρτιού από τις θήκες, βάλτε τα στο μπλέντερ, προσθέστε το μέλι και τη βανίλια και χτυπήστε το μείγμα μέχρι να σχηματιστεί μια ωραία κρέμα με βελούδινη υφή. Σερβίρετέ το αμέσως.
Παγωμένο γιαούρτι με κρέμα
Υλικά
1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι με πλήρη λιπαρά,
200 γρ. κρέμα γάλακτος με 36-40% λιπαρά,
50 γρ. ρευστό μέλι θυμαρίσιο (ή λίγο περισσότερο, ανάλογα με τα γούστα σας),
½ κουτ. γλυκού εσάνς βανίλιας ή 1 βανίλια σκόνη
Εκτέλεση
Ανακατέψτε στο μίξερ το γιαούρτι με το μασκαρπόνε ή το τυρί κρέμα ή την κρέμα γάλακτος με το μέλι και τη βανίλια. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ και αφήστε το στην κατάψυξη για 1 ώρα. Ξαναχτυπήστε το στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει και ξαναβάλτε το στην κατάψυξη.
Επαναλάβετε άλλη μια φορά (αυτό το κάνετε για να σπάσουν οι τυχόν κρύσταλλοι που θα σχηματιστούν στην κατάψυξη). Μετά από 6-8 ώρες το παγωμένο γιαούρτι είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Αν το αφήσετε πολύ περισσότερο και παγώσει σε σημείο που δεν μπορείτε να το σερβίρετε με το σκουπ, αφήστε το για 15 λεπτά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Παγωμένο γιαούρτι με ροδάκινα, βύσσινο και καρύδι
Υλικά
1 κιλό γιαούρτι
2 κουταλιές μέλι πορτοκαλιάς
Ξύσμα πορτοκαλιού
1 βανίλια σκόνη
2/3 ποτηριού χυμό πορτοκάλι
Ροδάκινα
Βύσσινο
Καρύδια
Εκτέλεση
Ανακατέψτε το γιαούρτι με τις κουταλιές μέλι, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη βανίλια και το χυμό από το πορτοκάλι. Ρίξτε το μείγμα σε ένα σκεύος στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί μεγέθους 30Χ22 και από πάνω σκορπίστε φέτες ροδάκινο, βύσσινο και καρύδια.
Αφήστε το στην κατάψυξη για 2-3 ώρες και γίνεται ένα σούπερ δροσερό γλύκισμα που βγάζει 12 ή 24 τετράγωνα ή μπάρες ανάλογα το μέγεθος. Σε περίπτωση που το κόψετε την άλλη μέρα θα πρέπει πρώτα να το αφήσετε εκτός κατάψυξης για κάμποση ώρα, καθώς παγώνει πολύ. Αν έχετε τις ειδικές φόρμες για παγωτά και γρανίτες ξυλάκια μπορείτε να το βάλετε κατευθείαν εκεί.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό
ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)
Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 18/11
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη