ελληνική κουζίνα
Απρόσμενη κατάταξη για πιάτο της κρητικής κουζίνας που κατατάσσεται ανάμεσα στα 50 χειρότερα του κόσμου

Το Taste Atlas είναι γνωστό για τις λίστες που δημοσιεύει, με τα καλύτερα πιάτα του κόσμου αλλά και τις καλύτερες κουζίνες. Μάλιστα, έχει «χρήσει» την ελληνική ως την δεύτερη καλύτερη στον κόσμο, πίσω από την ιταλική.

Ωστόσο εντύπωση προκαλεί πως ένα ελληνικό φαγητό που προέρχεται από την κρητική κουζίνα βρίσκεται στη λίστα του Taste Atlas με τα 50 χειρότερα στον κόσμο.

Όπως σημειώνει το Taste Atlas πριν ξεκινήσει την αντίστροφη μέτρηση για τη λίστα, οι κατατάξεις των φαγητών βασίζονται στις αξιολογήσεις του κοινού του, με μια σειρά μηχανισμών που αναγνωρίζουν τους πραγματικούς χρήστες και αγνοούν τις αξιολογήσεις των bot, των εθνικιστών ή των τοπικών πατριωτών και δίνουν πρόσθετη αξία στις αξιολογήσεις των χρηστών που το σύστημα αναγνωρίζει ως γνώστες.

Για τη λίστα με τα «50 χειρότερα βαθμολογημένα φαγητά στον κόσμο», μέχρι τις 12 Ιουλίου καταγράφηκαν 435.423 αξιολογήσεις από τις οποίες οι 295.946 αναγνωρίστηκαν από το σύστημα ως νόμιμες.

Αυτό είναι το πιάτο της κρητικής κουζίνας που βρίσκεται ανάμεσα στα 50 χειρότερα του κόσμου

Αυτό είναι η σοφεγάδα ή συμπεθεριό που είναι η συνταγή του τοπικού μπριάμ και το οποίο εντοπίζεται στη θέση 36.

«Με καταγωγή από την Κρήτη, η σοφεγάδα είναι ένα χορταστικό στιφάδο λαχανικών που μπορεί να φτιαχτεί με οποιαδήποτε λαχανικά της εποχής. Συνήθως περιλαμβάνει κολοκυθάκια, πιπεριές, πατάτες, μελιτζάνες, πράσα, ντομάτες και διάφορα μπαχαρικά και βότανα. Δεν υπάρχει καθορισμένη συνταγή για τη σοφεγάδα, και παρόλο που αποτελείται κυρίως από λαχανικά και υπολαμβάνεται συχνά ως νηστίσιμο πιάτο, ορισμένες εκδοχές μπορούν να περιλαμβάνουν θαλασσινά ή σαλιγκάρια.

Αυτό το χορταστικό στιφάδο λέγεται ότι χρονολογείται στις αρχές του 20ου αιώνα και παραδοσιακά παρασκευάζεται σε πήλινα δοχεία. Προαιρετικά, μπορεί επίσης να τελειώσει στο φούρνο. Το πιάτο υπολαμβάνεται ως κύριο πιάτο και συνήθως συνοδεύεται από τραγανό ψωμί στο πλάι. Το τυρί φέτα ή μυζήθρα μπορεί να σερβιριστεί στο πλάι ή να θρυμματιστεί πάνω στο πιάτο», αναφέρει το Taste Atlas.

Το συγκεκριμένο πιάτο της κρητικής κουζίνας βρίσκεται πιο… χαμηλά από το hormiga culonas. Πρόκειται  για μία «λιχουδιά» από την Κολομβία που δεν είναι τίποτα περισσότερο από μυρμήγκια και βρίσκονται στην 42η θέση.


 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 16/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Οι τροφές που δεν πρέπει να βάζετε ποτέ στον φούρνο μικροκυμάτων
Νέα μελέτη: Οι φούρνοι μικροκυμάτων φιλοξενούν ανθεκτικά στην ακτινοβολία βακτήρια
«Ορισμένα είδη βακτηρίων που ανιχνεύθηκαν στους φούρνους μικροκυμάτων, όπως το Klebsiella, το Enterococcus και το Aeromonas, ενδέχεται να αποτελούν...
Νέα μελέτη: Οι φούρνοι μικροκυμάτων φιλοξενούν ανθεκτικά στην ακτινοβολία βακτήρια
Σπαζοκεφαλιά με κεράσια
Σπαζοκεφαλιά: Με την κοφτερή ματιά ενός ντετέκτιβ θα βρείτε την ντομάτα σε 7 δευτερόλεπτα
Μόνο αν έχετε παρατηρητικότητα ντετέκτιβ θα βρείτε την ντομάτα σε 7 δευτερόλεπτα
Σπαζοκεφαλιά: Με την κοφτερή ματιά ενός ντετέκτιβ θα βρείτε την ντομάτα σε 7 δευτερόλεπτα