Φωτιά στη Ρόδο
© Intime p.a.
Το σύνολο του κρατικού μηχανισμού παραμένει σε υψηλή επιφυλακή καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος των αναζωπυρώσεων

Ευχάριστα είναι τα νέα από τα μέτωπα των πυρκαγιών καθώς η νύχτα κύλησε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα για τους κατοίκους της Ρόδου, της Κέρκυρας και της Μαγνησίας, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει εφησυχασμός. Το σύνολο του κρατικού μηχανισμού παραμένει σε υψηλή επιφυλακή καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος των αναζωπυρώσεων, ενώ για πολλές περιοχές της χώρας παραμένει και σήμερα υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν υπάρχουν πλέον ενεργά μέτωπα και οι αναζωπυρώσεις που εμφανίζονται ανά διαστήματα αντιμετωπίζονται άμεσα και με επιτυχία καθώς στα σημεία παραμένουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και περιοδικά πραγματοποιούνται, όπου απαιτείται, ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα.

Στη Ρόδο χθες υπήρχαν κάποιες αναζωπυρώσεις σε περιοχές ανάμεσα σε Βάτι, Προφύλια - Γεννάδι - Λάρδο, αλλά ελέχθησαν άμεσα.

Παράλληλα μικρές εστίες φωτιές υπήρχαν και σε αγροτικές περιοχές του Βόλου, οι οποίες έσβησαν μετά από επέμβαση των επίγειων δυνάμεων και με τη βοήθεια επτά αεροπλάνων που πετούσαν περιοδικά στην περιοχή.

Ελεγχόμενες ήταν και οι αναζωπυρώσεις που εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας στην πυρκαγιά της βορειοανατολικής Κέρκυρας καθώς στο σημείο βρισκόντουσαν ισχυρές επίγειες δυνάμεις καθώς και εναέρια μέσα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/02

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

TEMPI
Τέμπη - Η επιστροφή του του μοναδικού επιζώντα από το πρώτο βαγόνι Γεράσιμου Γεωργιάδη στην Ελλάδα: Μια συγκλονιστική στιγμή
Όταν το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023 το Intercity 62 συγκρούστηκε μετωπικά με εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη, 57 συνάνθρωποί μας χάθηκαν, ενώ...
Τέμπη - Η επιστροφή του του μοναδικού επιζώντα από το πρώτο βαγόνι Γεράσιμου Γεωργιάδη στην Ελλάδα: Μια συγκλονιστική στιγμή