Οι σαλάτες είναι το φαγητό του καλοκαιριού. Πρώτον, γιατί είναι ελαφριές και μας χορταίνουν. Δεύτερον γιατί τα φρούτα και τα λαχανικά με τα οποία μπορούμε να εμπλουτίσουμε μια σαλάτα αφθονούν τους καλοκαιρινούς μήνες. Τρίτον, επειδή παρασκευάζονται εύκολα και δεν χρειάζεται να ανάψουμε κουζίνα εν μέσω καύσωνα.
Ωστόσο, όπως επισημαίνει η Μ. Γκόγκου στο oneman.gr, θέλει και η σαλάτα τρόπο στην παρασκευή της και παρόλο που θεωρείται ένα εύκολο φαγητό, μπορεί να μην πετύχει πάντα. Μήπως κάνεις κάποιο από τα παρακάτω λάθη όταν τη φτιάχνεις;
Τα 5 πιο συχνά λάθη στη σαλάτα
1. Προσθέτετε υπερβολικά πολλά υλικά
Δώστε στη σαλάτα σας «χαρακτήρα» και αποφύγετε την παγίδα του να προσθέσετε ό,τι (μα ό,τι) βρείτε στο ψυγείο. Αξιοποιήστε τα φρούτα και τα λαχανικά εποχής, τις τοπικές αγορές με φρέσκα προϊόντα, και φυσικά άλλα υλικά που μπορεί να έχετε στην κουζίνα σας. Φροντίστε οι γεύσεις και τα υλικά που χρησιμοποιείτε να δένουν μεταξύ τους – έτσι έχετε περισσότερες πιθανότητες να κάνετε τις σαλάτες μέρος της καθημερινής σας διατροφής.
2. Το παρακάνετε με το dressing της σαλάτας
Αρχικά, είναι σημαντικό να φτιάχνετε το δικό σας dressing και να αποφεύγετε τα έτοιμα που είναι γεμάτα συντηρητικά ή πρόσθετα σάκχαρα. Βάλτε τη σωστή ποσότητα dressing και μην το παρακάνετε νομίζοντας ότι όσο περισσότερο βάλετε τόσο πιο νόστιμη θα είναι η σαλάτα. Χρησιμοποιήστε ένα ειδικό σπρέι ψεκασμού ή ρίξτε το προσεκτικά με το κουτάλι.
3. Ξεχνάτε τα βότανα και τα μπαχαρικά
Ένας τρόπος να αναβαθμίσετε τη σαλάτα σας είναι να προσθέσετε μερικά μυρωδικά όπως βασιλικό, κόλιανδρο, ή άνηθο. Επιλέξτε τα βότανα και τα μπαχαρικά ανάλογα με τα υπόλοιπα υλικά που έχετε χρησιμοποιήσει. Αν, για παράδειγμα, φτιάχνετε ταμπουλέ, πρέπει σίγουρα να ρίξετε και λίγο φρέσκο μαϊντανό ή και δυόσμο.
Μπορείτε, επίσης, να προσθέσετε φρούτα και λαχανικά που έχετε ψήσει με καρυκεύματα έτσι ώστε να προσδώσουν γλυκύτητα στο γεύμα σας, ή σπιτικά κρουτόν.
4. Δεν δίνετε σημασία στις υφές
Οι υφές στη σαλάτα έχουν μεγάλη σημασία. Φροντίστε να προσθέτετε υλικά που θα κάνουν τη σαλάτα «ενδιαφέρουσα». Για παράδειγμα, εμπλουτίστε τη βάζοντας κάποιο «τραγανό» στοιχείο, όπως κρουτόν ή σπόρους.
5. Δεν σκέφτεστε δημιουργικά όταν φτιάχνετε μια σαλάτα
Στις σαλάτες το παν είναι να προσπαθούμε να σκεφτούμε τρόπους να πάμε τη γεύση ένα βήμα παραπέρα. Για παράδειμα, αντί να χρησιμοποιήσουμε ωμά καρύδια ή πεκάν, αξίζει να αφιερώσουμε μερικά λεπτά για να τα καβουρδίσουμε.
Επίσης, τολμήστε να προσθέσετε φρούτα εποχής. Βάλτε μερικές φράουλες σε μια πράσινη σαλάτα ή λίγο αβοκάντο στον ντάκο, και θα μας θυμηθείτε!
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό
ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)
Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 6/11
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη