Μία εύκολη και νόστιμη συνταγή για ανατολίτικα αυγά (Shakshuka) από τον gastronomo.gr.
Υλικά
- 800 γρ. φρέσκες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
- 2 μικρές καυτερές πιπεριές, φρέσκες ή ξερές, ψιλοκομμένες
- 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
- 1 κουτ. σούπας καπνιστή πάπρικα
- 10 κλωνάρια μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 4 αυγά
- 120 γρ. φέτα, τριμμένη
- 40 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Για να φτιάξουμε ανατολίτικα αυγά με ντομάτα, αρχικά ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το λάδι σε δυνατή φωτιά.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και τις καυτερές πιπεριές για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Προσθέτουμε το κύμινο, την πάπρικα, τις ντομάτες και αλατοπίπερο.
- Βράζουμε για 10 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να δέσει ελαφρώς.
- Σπάμε τα αυγά (μάτια) και τα ρίχνουμε στη σάλτσα.
- Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι.
- Σβήνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε (στο ήδη ζεστό μάτι) για περίπου 3-4 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τα αυγά μελάτα ή όπως μας αρέσουν.
- Σκορπίζουμε τη φέτα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Συνοδεύουμε, τα ανατολίτικα αυγά με ντομάτα, με αραβικές πίτες ζεσταμένες στο γκριλ για 1-2 λεπτά.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/01
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση