strountel
Μια απλή συνταγή στρούντελ με φρούτα

Μπορεί να έχουμε συνδέσει το στρούντελ με μήλα και χειμωνιάτικο καιρό, αυτή όμως η εκδοχή του με καλοκαιρινά φρούτα όπως ροδάκινα, κεράσια και βερίκοκα μας κάνει να δούμε το γλυκό με άλλο μάτι.

Υλικά

Τεμάχια: 2

  •  2 φύλλα σφολιάτα βουτύρου, καλής ποιότητας (αν είναι κατεψυγμένα, φροντίζουμε να τα αποψύξουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας)
  •  900 γρ. ανάμεικτα καλοκαιρινά φρούτα, όπως ροδάκινα, κεράσια και βερίκοκα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες (τα κεράσια στη μέση, χωρίς το κουκούτσι)
  •  1 γεμάτη κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
  •  1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  •  60 γρ. μαύρες σταφίδες
  •  1 κουτ. γλυκού ξερό τζίντζερ, σε σκόνη
  •  160 γρ. καβουρδισμένη φουντουκόψιχα
  •  40 γρ. (1/3 κούπας) ζάχαρη άχνη
  •  50 ml (1/4 κούπας) λικέρ μαστίχα (ή άλλο της αρεσκείας μας)
  •  150 γρ. τριμμένη φρυγανιά
  •  40 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  •  λίγη άχνη ζάχαρη για γαρνίρισμα

Διαδικασία

  • Για να φτιάξουμε στρούντελ με καλοκαιρινά φρούτα, ξεκινάμε ανακατεύοντας σε βαθύ μπολ τα φρούτα με την καστανή ζάχαρη και το ξύσμα.
  • Σε ένα τηγανάκι λιώνουμε το βούτυρο σε δυνατή φωτιά και καβουρδίζουμε την τριμμένη φρυγανιά, μέχρι να αλλάξει χρώμα, ανακατεύοντας τακτικά.
  • Χτυπάμε στον πολυκόφτη τα φουντούκια με την άχνη, το λικέρ και το τζίντζερ μέχρι να γίνει μια λεία πάστα. Αδειάζουμε σε μπολ.
  • Ρίχνουμε μέσα όλα τα υπόλοιπα υλικά (συμπεριλαμβανομένων των φρούτων και της καβουρδισμένης φρυγανιάς) και ανακατεύουμε.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και στρώνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου.
  • Ανοίγουμε σε λεία επιφάνεια το ένα φύλλο της σφολιάτας και απλώνουμε τη μισή ποσότητα της γέμισης, απλώνοντάς τη στα 2/3 αυτού.
  • Γυρίζουμε προς τα μέσα τις δύο μικρότερες πλευρές της σφολιάτας για να εγκλωβίσουμε τη γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τη δεύτερη σφολιάτα.
  • Μεταφέρουμε τα δύο στρούντελ στο ταψί βάζοντας την ένωση προς τα κάτω και με ένα κοφτερό μαχαίρι κάνουμε διαγώνιες χαρακιές, 4-5 σε κάθε στρούντελ.
  • Ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα, για περίπου 40 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 25/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Monimoi dikastiria
Θεσσαλονίκη: Δύο καθηγήτριες ιατρικής παραπέμπονται σε δίκη για τον θάνατο της 3χρονης Κατερίνας
Δύο καθηγήτριες ιατρικής παραπέμπονται για τον θάνατο της τρίχρονης Κατερίνας
Θεσσαλονίκη: Δύο καθηγήτριες ιατρικής παραπέμπονται σε δίκη για τον θάνατο της 3χρονης Κατερίνας
γκλε
Επίθεση Γκλέτσου στο ΠΑΣΟΚ: «Διπλανό μαγαζάκι του Μητσοτάκη - Ψήφισαν Νεοδημοκράτες να βγει ο Ανδρουλάκης»
Κατά του ΠΑΣΟΚ στράφηκε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Επίθεση Γκλέτσου στο ΠΑΣΟΚ: «Διπλανό μαγαζάκι του Μητσοτάκη - Ψήφισαν Νεοδημοκράτες να βγει ο Ανδρουλάκης»
apergia_ntountouka_36_0.jpg
Εκπαιδευτικοί: Διαμαρτυρία στις 25/11 για τις κλήσεις συμμετεχόντων στην απεργία-αποχή
Παράσταση διαμαρτυρίας για τις κλήσεις σε ακρόαση εκπαιδευτικών στην Π.Ε. Αχαΐας
Εκπαιδευτικοί: Διαμαρτυρία στις 25/11 για τις κλήσεις συμμετεχόντων στην απεργία-αποχή