strountel
Μια απλή συνταγή στρούντελ με φρούτα

Μπορεί να έχουμε συνδέσει το στρούντελ με μήλα και χειμωνιάτικο καιρό, αυτή όμως η εκδοχή του με καλοκαιρινά φρούτα όπως ροδάκινα, κεράσια και βερίκοκα μας κάνει να δούμε το γλυκό με άλλο μάτι.

Υλικά

Τεμάχια: 2

  •  2 φύλλα σφολιάτα βουτύρου, καλής ποιότητας (αν είναι κατεψυγμένα, φροντίζουμε να τα αποψύξουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας)
  •  900 γρ. ανάμεικτα καλοκαιρινά φρούτα, όπως ροδάκινα, κεράσια και βερίκοκα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες (τα κεράσια στη μέση, χωρίς το κουκούτσι)
  •  1 γεμάτη κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
  •  1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  •  60 γρ. μαύρες σταφίδες
  •  1 κουτ. γλυκού ξερό τζίντζερ, σε σκόνη
  •  160 γρ. καβουρδισμένη φουντουκόψιχα
  •  40 γρ. (1/3 κούπας) ζάχαρη άχνη
  •  50 ml (1/4 κούπας) λικέρ μαστίχα (ή άλλο της αρεσκείας μας)
  •  150 γρ. τριμμένη φρυγανιά
  •  40 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  •  λίγη άχνη ζάχαρη για γαρνίρισμα

Διαδικασία

  • Για να φτιάξουμε στρούντελ με καλοκαιρινά φρούτα, ξεκινάμε ανακατεύοντας σε βαθύ μπολ τα φρούτα με την καστανή ζάχαρη και το ξύσμα.
  • Σε ένα τηγανάκι λιώνουμε το βούτυρο σε δυνατή φωτιά και καβουρδίζουμε την τριμμένη φρυγανιά, μέχρι να αλλάξει χρώμα, ανακατεύοντας τακτικά.
  • Χτυπάμε στον πολυκόφτη τα φουντούκια με την άχνη, το λικέρ και το τζίντζερ μέχρι να γίνει μια λεία πάστα. Αδειάζουμε σε μπολ.
  • Ρίχνουμε μέσα όλα τα υπόλοιπα υλικά (συμπεριλαμβανομένων των φρούτων και της καβουρδισμένης φρυγανιάς) και ανακατεύουμε.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και στρώνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου.
  • Ανοίγουμε σε λεία επιφάνεια το ένα φύλλο της σφολιάτας και απλώνουμε τη μισή ποσότητα της γέμισης, απλώνοντάς τη στα 2/3 αυτού.
  • Γυρίζουμε προς τα μέσα τις δύο μικρότερες πλευρές της σφολιάτας για να εγκλωβίσουμε τη γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τη δεύτερη σφολιάτα.
  • Μεταφέρουμε τα δύο στρούντελ στο ταψί βάζοντας την ένωση προς τα κάτω και με ένα κοφτερό μαχαίρι κάνουμε διαγώνιες χαρακιές, 4-5 σε κάθε στρούντελ.
  • Ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα, για περίπου 40 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Είσαι άνεργος στο κέντρο της Αθήνας; ΠΑΡΕ ΤΩΡΑ έκτακτο επίδομα 1000 ευρώ 

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/12

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κρασί
Νέα έρευνα δείχνει πως το «λίγο» κρασί προστατεύει την καρδιά περισσότερο από το «καθόλου»
Οι 1.232 συμμετέχοντες στην έρευνα έδωσαν δείγματα ούρων στην αρχή της μελέτης και έπειτα από έναν χρόνο μεσογειακής διατροφής. Συνολικά...
Νέα έρευνα δείχνει πως το «λίγο» κρασί προστατεύει την καρδιά περισσότερο από το «καθόλου»