strountel
Μια απλή συνταγή στρούντελ με φρούτα

Μπορεί να έχουμε συνδέσει το στρούντελ με μήλα και χειμωνιάτικο καιρό, αυτή όμως η εκδοχή του με καλοκαιρινά φρούτα όπως ροδάκινα, κεράσια και βερίκοκα μας κάνει να δούμε το γλυκό με άλλο μάτι.

Υλικά

Τεμάχια: 2

  •  2 φύλλα σφολιάτα βουτύρου, καλής ποιότητας (αν είναι κατεψυγμένα, φροντίζουμε να τα αποψύξουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας)
  •  900 γρ. ανάμεικτα καλοκαιρινά φρούτα, όπως ροδάκινα, κεράσια και βερίκοκα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες (τα κεράσια στη μέση, χωρίς το κουκούτσι)
  •  1 γεμάτη κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
  •  1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  •  60 γρ. μαύρες σταφίδες
  •  1 κουτ. γλυκού ξερό τζίντζερ, σε σκόνη
  •  160 γρ. καβουρδισμένη φουντουκόψιχα
  •  40 γρ. (1/3 κούπας) ζάχαρη άχνη
  •  50 ml (1/4 κούπας) λικέρ μαστίχα (ή άλλο της αρεσκείας μας)
  •  150 γρ. τριμμένη φρυγανιά
  •  40 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  •  λίγη άχνη ζάχαρη για γαρνίρισμα

Διαδικασία

  • Για να φτιάξουμε στρούντελ με καλοκαιρινά φρούτα, ξεκινάμε ανακατεύοντας σε βαθύ μπολ τα φρούτα με την καστανή ζάχαρη και το ξύσμα.
  • Σε ένα τηγανάκι λιώνουμε το βούτυρο σε δυνατή φωτιά και καβουρδίζουμε την τριμμένη φρυγανιά, μέχρι να αλλάξει χρώμα, ανακατεύοντας τακτικά.
  • Χτυπάμε στον πολυκόφτη τα φουντούκια με την άχνη, το λικέρ και το τζίντζερ μέχρι να γίνει μια λεία πάστα. Αδειάζουμε σε μπολ.
  • Ρίχνουμε μέσα όλα τα υπόλοιπα υλικά (συμπεριλαμβανομένων των φρούτων και της καβουρδισμένης φρυγανιάς) και ανακατεύουμε.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και στρώνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου.
  • Ανοίγουμε σε λεία επιφάνεια το ένα φύλλο της σφολιάτας και απλώνουμε τη μισή ποσότητα της γέμισης, απλώνοντάς τη στα 2/3 αυτού.
  • Γυρίζουμε προς τα μέσα τις δύο μικρότερες πλευρές της σφολιάτας για να εγκλωβίσουμε τη γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τη δεύτερη σφολιάτα.
  • Μεταφέρουμε τα δύο στρούντελ στο ταψί βάζοντας την ένωση προς τα κάτω και με ένα κοφτερό μαχαίρι κάνουμε διαγώνιες χαρακιές, 4-5 σε κάθε στρούντελ.
  • Ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα, για περίπου 40 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

12-93051salata800-454.jpg
Τέσσερις πεντανόστιμες καλοκαιρινές σαλάτες με αγγούρι και μυρωδικά
Δείτε τις πιο γευστικές και εύκολες, καθώς και γρήγορες σαλάτες με αγγούρι που μπορείτε ακόμα και καθημερινά να εντάξετε στο τραπέζι σας
Τέσσερις πεντανόστιμες καλοκαιρινές σαλάτες με αγγούρι και μυρωδικά
Κακοκαιρία
Με τρία... πρόσωπα ο καιρός την ερχόμενη εβδομάδα: «Από τη θερμή εισβολή στα μπουρίνια»
«Από τη θερμή εισβολή στα μπουρίνια» – Η πρόγνωση του Γιώργου Τσατραφύλλια για την επόμενη εβδομάδα
Με τρία... πρόσωπα ο καιρός την ερχόμενη εβδομάδα: «Από τη θερμή εισβολή στα μπουρίνια»