epidomata kratos
Χατζηδάκης: 2,3 εκατ. πολίτες θα επωφεληθούν από το έκτακτο επίδομα ύψους 352 εκατ. ευρώ

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Κωστής Χατζηδάκης, ανακοίνωσε πως από τα 352 εκατ. ευρώ θα ωφεληθούν 2,3 εκατομμύρια ευπαθείς οικονομικά πολίτες.

«Όπως έχουμε κάνει στο παρελθόν, θα επιστρέψουμε το πλεόνασμα στην κοινωνία και μιλάμε για ένα ποσό 352 εκατ. ευρώ που θα δοθεί τα Χριστούγεννα», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, τονίζοντας πως ενισχύεται το επίδομα παιδιού, αναπήρων και των δικαιούχων ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

«Παρότι το 2023 ήταν εκλογική χρονιά και με άσχημα καιρικά φαινόμενα που επηρέασαν τα οικονομικά, η ελληνική οικονομία υπεραπέδωσε» πρόσθεσε.

«Συγκεκριμένα, μπορώ να πω πως θα φτάσουμε το πρωτογενές πλεόνασμα και θα μας περισσέψουν και κάποια χρήματα, επομένως όπως έχουμε κάνει στο παρελθόν, θα το επιστρέψουμε στην κοινωνία και μιλάμε για 352 εκατ. ευρώ που θα δοθεί τα Χριστούγεννα» είπε ο υπουργός.

Θα δοθεί σε 2,3 εκατομμύρια πολίτες και το ονομάζουμε επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης.

  • 1,5 δόση επιδόματος παιδιού, σε 800. 000 δικαιούχους
  • 50% της μηνιαίας δόσης του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος
  • επίδομα σε αναπήρους.

Επίσης, ενίσχυση σε συνταξιούχους που δεν καλύπτονται από την προσωπική διαφορά, μιλάμε για χαμηλοσυνταξιούχους και ανασφάλιστους υπερήλικες της τάξης των 150 ευρώ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα