Η σαλάτα Ταμπουλέ είναι το απόλυτο πιάτο για το γιορτινό τραπέζι.
Για την σαλάτα θα χρειαστείτε μαγειρεμένο το πλιγούρι ή το κουσκούς, φρέσκα αγγούρια
σκληρές ντομάτες, 1-2 ματσακι μαϊντανό (πλυμένο και καλά στεγνωμένο), 1 μάτσο κόλιαντρο και δυοσμο (πλυμένο και καλά στεγνωμένο), κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο, αλάτι, μαύρο πιπέρι
Για την προετοιμασία:
Για τη σαλάτα ταμπουλέ, βάζουμε πρώτα το πλιγούρι σε μπολ και το σκεπάζουμε με ζεστό νερό ίσα που να το καλύπτει. Στη συνέχεια σκεπάζουμε το μπολ. Αφήνουμε το πλιγούρι να μείνει και να ρουφήξει το υγρό για 10΄-15΄.
Εκτέλεση
- Κόψτε όλα τα λαχανικά σε μικρούς κύβους. Αφαιρώ πάντα τον υπερβολικό χυμό από τις ντομάτες όταν τις κόβω.
- Πολλά εξαρτώνται επίσης από τη γεύση των ίδιων των ντοματών και των αγγουριών – επιλέξτε τα πιο νόστιμα.
- Ψιλοκόψτε τα μυρωδικά χόρτα. Ο μαϊντανός είναι ιδανικός εδώ. Και πρέπει να υπάρχει πολύ.
- Στην κλασική συνταγή, χρησιμοποιείται επίσης φρέσκο δυόσμο, αλλά δεν το εβαλα.
- Ανακατέψτε τα πάντα με πλιγούρι, ρίξτε μερικές κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι για γεύση. Αφήνουμε το ταμπουλέ να μαριναριστεί και να παγώσει στο ψυγείο για λίγη ώρα.
- Πριν σερβίρουμε ανακατεύουμε για άλλη μια φορά καλά και σερβίρετε.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/01
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση