Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών ο Χρήστος Λέντζος.
Είναι ο άνθρωπος που έφτιαχνε για δεκαετίες τον πιο διάσημο φραπέ της Αθήνας, στο θρυλικό μαγαζί του στο Παγκράτι.
Ο Χρήστος Λέντζος έγινε γνωστός για τον φραπέ που σέρβιρε στο μαγαζί του που βρισκόταν απέναντι από το Άλσος Παγκρατίου ως ζαχαροπλαστείο πολυτελείας το 1964 και παρέμεινε ανοιχτό έως το 2014 που έκλεισε.
Η συνταγή του φραπέ παρέμενε επτασφράγιστο μυστικό για χρόνια, με τις φήμες να θέλουν να αποτελείται από κρέμα γάλακτος, αβγό, μπέικιν πάουντερ, ακόμα και μαρέγκα.
«Οι υπόλοιποι τσιγκουνεύονται τη δόση. Ετοιμάζω ένα γλυκό μείγμα και για τον μέτριο προσθέτω έξτρα καφέ από πάνω», είχε πει ο Χρήστος Λέντζος.
«Καθόμουνα στου Λέντζου και έπινα καφέ»
Η κληρονομιά του Λέντζου ζει, όχι μόνο στις αναμνήσεις των θαμώνων του, αλλά και σε ένα τραγούδι.
Το 1982, ο Μανώλης Ρασούλης και ο Χρήστος Νικολόπουλος έδωσαν στον Δημήτρη Κοντογιάννη το διαχρονικό κομμάτι:
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/04
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ