Η πιο νόστιμη εύκολη και αφράτη μπομπότα με τυρί είναι έτοιμη να την απολαύσετε!
Είναι μία πρόταση της ομάδας Live Kitchen και του σεφ Πάνου Παπαδάκη.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
- 150 γρ. καλαμποκάλευρο (1 κούπα)
- 150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ (1 κούπα)
- 250 γρ. γάλα (1 κούπα)
- 120 γρ. ελαιόλαδο (12 κτσ)
- 300 γρ. τυρί φέτα
- 1 κτσ αλεύρι γ.ο.χ
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι (3/4 της κούπας)
- 3 μέτρια αυγά
- 1 κτγ αλάτι
- 1 κτγ μπέικιν πάουντερ (5 γρ)
Για το άλειμμα
- Ελαιόλαδο
- καλαμποκάλευρο
- Για το πασπάλισμα από πάνω
- Τυρί φέτα
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το στραγγιστό γιαούρτι, τους κρόκους, το ελαιόλαδο, το γάλα, το μπέικιν και με ένα σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Προσθέτουμε το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να γίνει ένας χυλός.
- Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα ασπράδια από τα αυγά, το αλάτι και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα.
- Στο τριμμένο τυρί προσθέτουμε 1 κτσ αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
- Ενσωματώνουμε προσεκτικά την μαρέγκα μέσα στο μείγμα για να μην χάσει τον όγκο του.
- Σε ένα ταψί 25χ35 αλευρολαδώνουμε και προσθέτουμε το μείγμα.
- Το στρώνουμε ομοιόμορφα και τρίβουμε από πάνω λίγη ακόμα φέτα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 40-50 λεπτά στους 170 c.
Πηγή: neakriti.gr
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Ηλεκτρικά αμάξια: Γιατί "έμειναν" στην Αράχωβα προκαλώντας κομφούζιο
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό
Είσαι άνεργος στο κέντρο της Αθήνας; ΠΑΡΕ ΤΩΡΑ έκτακτο επίδομα 1000 ευρώ
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση