Αφρικανική σκόνη
Επιδείνωση του καιρού από σήμερα με επεισόδιο αφρικανικής σκόνης και λασποβροχές

Επιδείνωση του καιρού θα έχουμε από σήμερα, καθώς ένα βαρομετρικό χαμηλό από τις ακτές της Βόρειας Αφρικής που θα μεταφέρει και αφρικανική σκόνη, και θα δώσει και αρκετές βροχές θα «χτυπήσει» τη χώρα μας.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη τα φαινόμενα θα αρχίσουν από την περιοχή του Ιονίου και θα μετακινηθούν προς το απόγευμα πιο ανατολικά, βορειοανατολικά και θα απασχολήσουν όλη τη χώρα, χωρίς να προκαλέσουν ιδιαίτερη ανησυχία.

Όσον αφορά την αφρικανική σκόνη θα σηκωθεί από τις ακτές της βόρειας Αφρικής και θα πάει πιο βορειοανατολικά. Το φαινόμενο θα είναι μέτριας έντασης και θα κρατήσει μέχρι αύριο 10 Μαΐου.

Ο καιρός σήμερα, Πέμπτη

Οι συννεφιές θα κυριαρχήσουν στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα. Από τα δυτικά προς τα ανατολικά θα έχουμε βροχές, ενώ προς νότια θα έχουμε λασποβροχές λόγω της αφρικανικής σκόνης ενώ προς την περιοχή της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και του Βορειοανατολικού Αιγαίου θα εκδηλωθούν και πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες. Στα νότια τμήματα θα επικρατήσουν νοτιάδες με τοπικά μέτριες εντάσεις. Στο βόρειο Αιγαίο θα έχουμε βοριά ενώ το βράδυ θα προσεγγίσει τα 8 μποφόρ.

Στην Αττική προς το απόγευμα θα έχουμε βροχές και λασποβροχές χωρίς ιδιαίτερη ανησυχία με τον υδράργυρο να προσεγγίζει τους 26 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε πιο «βαρύ καιρό» καθώς προς το απόγευμα και βράδυ θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες ιδιαίτερα προς την Χαλκιδική και γενικότερα σε περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης που βρέχονται από τον Θερμαΐκό με τον υδράργυρο κοντά στους 24 βαθμούς.

Πότε φτιάχνει ο καιρός

Από αύριο, Παρασκευή το κύμα κακοκαιρίας θα κινηθεί προς τα ανατολικά και θα απασχολήσει πολλές περιοχές της χώρας μας με τον καιρό να βελτιώνεται από την Κυριακή με την αστάθεια να παραμένει μόνο στην ηπειρωτική χώρα. 

Πηγή: ethnos.gr

Διαβάστε περισσότερα: 

Άννα Παναγιωτοπούλου: Αυτή την ώρα το τελευταίο «αντίο» στην αγαπημένη ηθοποιό | Έθνος (ethnos.gr)

Απίστευτο θράσος από διαρρήκτες στη Θεσσαλονίκη: «Φύγετε έχουμε καλέσει το 100» - «Το ξέρουμε» | Έθνος (ethnos.gr)

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

anapiria.jpg
Ιδιωτική εκπαίδευση: Εγκύκλιος Πιερρακάκη για ελέγχους σε περιπτώσεις διάκρισης παιδιών με αναπηρίες
Ζητά και εποπτεία των ιδιωτικών συστεγαζόμενων νηπιαγωγείων όσον αφορά στην υπηρεσιακή κατάσταση του εκπαιδευτικού προσωπικού τους, ιδίως στα...
Ιδιωτική εκπαίδευση: Εγκύκλιος Πιερρακάκη για ελέγχους σε περιπτώσεις διάκρισης παιδιών με αναπηρίες
pisa
Η εκπαίδευση ξανά στα δικαστήρια: Νέα αγωγή Πιερρακάκη κατά ΟΛΜΕ-ΔΟΕ για την «Ελληνική PISA»
Το Υπουργείο ζητάει όπως πάντα την κήρυξη της «απεργίας-αποχής», όπως χαρακτηρίζει τις στάσεις εργασίας, ως παράνομης και καταχρηστικής...
Η εκπαίδευση ξανά στα δικαστήρια: Νέα αγωγή Πιερρακάκη κατά ΟΛΜΕ-ΔΟΕ για την «Ελληνική PISA»
taxeis_mathiteias.jpg
Ξεκινά σήμερα η διάθεση θέσεων Μαθητείας ΕΠΑΛ από φορείς του Ιδιωτικού Τομέα για την περίοδο 2024-2025
Οι απόφοιτοι ολοκληρώνοντας το Μεταλυκειακό Έτος, μπορούν να αποκτήσουν πτυχίο ειδικότητας, επαγγελματικής εκπαίδευσης & κατάρτισης Επιπέδου 5 μετά...
Ξεκινά σήμερα η διάθεση θέσεων Μαθητείας ΕΠΑΛ από φορείς του Ιδιωτικού Τομέα για την περίοδο 2024-2025