Thumbnail
Πρωτοφανής και βίαιη επίθεση επιβάτιδας στη σταθμάρχη - Προσπάθησε να την πετάξει στις γραμμές

Μια βίαιη επίθεση δέχτηκε η σταθμάρχης του ΗΣΑΠ στο σταθμό του ηλεκτρικού «Άγιος Ελευθέριος», από επιβάτιδα, το βράδυ της Τετάρτης 15/5.

Σύμφωνα με την καταγγελία εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ, η σταθμάρχης δέχθηκε επίθεση από επιβάτιδα η οποία προσπάθησε να την πετάξει στις γραμμές.

Οι απειλές, οι ύβρεις και οι επιθέσεις στο προσωπικό της ΣΤΑ.ΣΥ, που εκτελεί συγκοινωνιακό έργο, αποτελεί για τη Διοίκηση ένα ακόμα “περιστατικό”, αφού όπως έχει δηλώσει κυνικά, τους συνάδελφους Σταθμάρχες “δεν τους βλέπει”» τονίζουν οι εργαζόμενοι επαναλαμβάνοντας την ανάγκη λήψης μέτρων προστασίας των εργαζόμενων κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι ξεκαθαρίζοντας ότι «η ανοχή έχει και τα όριά της» προαναγγέλλουν κινητοποιήσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «θα προχωρήσουμε σε όλες εκείνες τις ενέργειες, ακόμη και αυτή του κλεισίματος σταθμών».

Συμπληρώνουν πως «επειδή την 29η Μαΐου έχουμε τον τελικό του Europa Conference League, ο οποίος θα διεξαχθεί στο γήπεδο Opap Arena, θέτουμε τη Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ προ των ευθυνών της, τόσο για την ασφάλεια των εργαζομένων, όσο και του επιβατικού κοινού».

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων της ΣΤΑ.ΣΥ:

«Χθες Τετάρτη 15/5 συναδέλφισσα σταθμάρχης, στο σταθμό "Αγ. Ελευθέριος" δέχτηκε απρόκλητη, βίαιη επίθεση από επιβάτιδα η οποία προσπάθησε να την πετάξει στις γραμμές.

Το Σωματείο μας εκφράζει την έντονη αγανάκτηση και την πικρία όλων των συναδέλφων για αυτή τη βάναυση επίθεση σε βάρος εργαζόμενου .

Από την πλευρά μας έχουμε επισημάνει πολλές φορές τους κινδύνους ζητώντας κατ΄ επανάληψη την λήψη μέτρων προστασίας των εργαζόμενων κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Οι απειλές, οι ύβρεις και οι επιθέσεις στο προσωπικό της ΣΤΑ.ΣΥ, που εκτελεί συγκοινωνιακό έργο, αποτελεί για τη Διοίκηση ένα ακόμα “περιστατικό”, αφού όπως έχει δηλώσει  κυνικά,  τους συνάδελφους Σταθμάρχες “δεν τους βλέπει....”

Όμως η ανοχή έχει και τα όριά της. Έτσι αυτή τη φορά δεν θα καλέσουμε τη Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να εκλείψουν τα περιστατικά βίας ενάντια εργαζομένων εντός του δικτύου της, αλλά θα προχωρήσουμε σε όλες εκείνες τις ενέργειες, ακόμη και αυτή του κλεισίματος σταθμών. 

Και επειδή την 29η Μαΐου έχουμε τον τελικό του Europa Conference League, ο οποίος θα διεξαχθεί στο γήπεδο Opap Arena, θέτουμε τη Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ προ των ευθυνών της,  τόσο για την ασφάλεια των εργαζομένων, όσο και του επιβατικού κοινού».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

doukas
ΠΑΣΟΚ: Ο Χάρης Δούκας ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στις εκλογές – «Θα παραμείνω δήμαρχος Αθηναίων»
Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ο Χάρης Δούκας – Οι δηλώσεις του από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής
ΠΑΣΟΚ: Ο Χάρης Δούκας ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στις εκλογές – «Θα παραμείνω δήμαρχος Αθηναίων»
astinomia-peripoliko
Πάτρα: Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την κακοποίηση 15χρονου
Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τον ξυλοδαρμό 15χρονου από τον πατέρα του όταν του είπε ότι είναι ομοφυλόφιλος
Πάτρα: Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την κακοποίηση 15χρονου
pirosvestiki
Φωτιά τώρα στην Άνδρο
Συναγερμός έχει σημάνει στην πυροσβεστική για φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στην Άνδρο
Φωτιά τώρα στην Άνδρο