Σκύλος Φερνάντο στην Αργεντινή
3 πράγματα που ξέρει και εσύ αγνοείς

Kάθε σκύλος γαβγίζει αλλά μερικές φορές αυτό το γάβγισμα μπορεί να είναι υπερβολικό. Είναι πιο εύκολο να αντιμετωπίσεις το υπερβολικό γάβγισμα όταν μπορείς να καταλάβεις τι προσπαθεί να σου πει ή που προσπαθεί να σε ειδοποιήσει, αλλά οι ιδιοκτήτες σκύλων γνωρίζουν ότι αυτό δεν είναι πάντα προφανές. Στην πραγματικότητα, μπορεί να είναι λίγο ενοχλητικό όταν ο σκύλος σου γαβγίζει μπροστά από έναν άδειο τοίχο.

Σίγουρα δεν θα είσαι η μόνη που θα αναρωτιέσαι: «Γιατί ο σκύλος μου γαβγίζει με το τίποτα;» Αυτή είναι μια κοινή ερώτηση μεταξύ των ιδιοκτητών σκύλων και είναι κάτι που έχουν μελετήσει και οι κτηνίατροι και οι συμπεριφοριστές ζώων. Τελικά, υπάρχει συνήθως ένας λόγος πίσω από το γάβγισμα των σκύλων, οπότε αξίζει να το ψάξεις για να βεβαιωθείς ότι ο γούνινος φίλος σου είναι καλά.

 

Γιατί ο σκύλος μου γαβγίζει με το τίποτα;

Εάν ο σκύλος σου φαινομενικά γαβγίζει με τίποτα, δεν μπορείς να υποθέσεις ότι δεν υπάρχει τίποτα για να γαβγίσει. Θυμήσου ότι τα σκυλιά μπορούν να ακούν, να μυρίζουν και μερικές φορές να βλέπουν πολύ καλύτερα από ό,τι οι άνθρωποι, επομένως είναι πιθανό να έχουν καταλάβει κάτι που δεν έκανες εσύ. Όπως εξηγεί η συμπεριφορίστρια ζώων και εκπαιδεύτρια σκύλων Stephanie Gibeault στο Paw Tracks, οι σκύλοι έχουν μια πολύ διαφορετική οπτική του κόσμου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι συμβαίνει κάτι τρομακτικό ή παραφυσικό. Έτσι μπορείς να είσαι σίγουρη ότι  ο σκύλος σου δεν βλέπει φαντάσματα! 3 βασικοί λόγοι που γαυγίζει στο πουθενά:

1. Τα σκυλιά μπορούν να ακούσουν ήχους που οι άνθρωποι δεν μπορούν

Επειδή τα σκυλιά ήταν κυνηγοί πριν από λίγους αιώνες (και τεχνικά, εξακολουθούν να είναι), τα αυτιά τους είναι «καλωδιωμένα» για να ακούν ήχους απίστευτα υψηλών ταχυτήτων. Στην πραγματικότητα, τα σκυλιά μπορούν να ακούσουν ήχους σχεδόν δύο φορές υψηλότερους από τους ανθρώπους, επομένως υπάρχει πιθανότητα ο τετράποδος φίλος σου να ακούσει έναν ήχο που απλά εσύ δεν μπορείς. Το American Kennel Club το εξηγεί με αριθμούς: Οι άνθρωποι μπορούν να ακούσουν ήχους έως και 20.000 Hertz, ενώ οι σκύλοι μπορούν να ακούσουν ήχους έως και 47.000 ή ακόμα και 67.000 Hertz. Επιπλέον, τα αυτιά των σκύλων είναι πολύ πιο ευαίσθητα από των ανθρώπων. Μπορούν να ακούσουν ήχους από 3.000 έως 12.000 Hertz σε πολύ χαμηλότερη ένταση από ό,τι οι άνθρωποι, και η ακοή τους βελτιώνεται μόνο με ήχους σε υψηλότερες συχνότητες.

2. Τα σκυλιά μπορούν να μυρίσουν μυρωδιές που οι άνθρωποι δεν μπορούν καν να καταλάβουν

Δεν είναι μυστικό ότι τα σκυλιά έχουν απίστευτη όσφρηση. Μερικοί σκύλοι μπορούν να ανιχνεύσουν χημικές αλλαγές στο ανθρώπινο σώμα αρκετά καλά ώστε να ανιχνεύσουν τον καρκίνο, ενώ άλλοι μπορούν να ανιχνεύσουν ακόμη και την παραμικρή ένδειξη μόλυνσης από τροφική αλλεργία. Αυτές οι δεξιότητες που έχουν με τη μύτη, καθιστούν πολλούς σκύλους εξαιρετικούς υποψηφίους να δουλέψουν σε μια υπηρεσία, αλλά μπορούν επίσης να τους οδηγήσουν σε γαβγίσματα σε πράγματα που αυτοί μπορούν να εντοπίσουν. Είτε πρόκειται για ένα ζώο έξω είτε για κάποιον που επιστρέφει αργά στο σπίτι, μια αλλαγή στα αρώματα μπορεί να σηματοδοτήσει οτιδήποτε, από θήραμα μέχρι παιχνίδι — ή ακόμα και φαγητό!

3. Οι σκύλοι έχουν εξαιρετική αίσθηση όρασης σε χαμηλό φωτισμό

Τα σκυλιά μπορούν επίσης να δουν πολύ καλά σε χαμηλό φωτισμό. Αυτό το ταλέντο τους δεν είναι τόσο διάσημο όσο η συναρπαστική όσφρησή τους, αλλά μπορεί να βοηθήσει τα σκυλιά να βλέπουν στο σκοτάδι για διάφορους σκοπούς. Μια φορά κι έναν καιρό, αυτή η ικανότητα χρησιμοποιήθηκε για το κυνήγι, αλλά τώρα η εξαιρετική όραση των σκύλων μπορεί να τους βοηθήσει να δουν πράγματα που συμβαίνουν τη νύχτα. Έτσι, αν ο σκύλος σου γαβγίζει στο τίποτα ή στο πουθενά, μπορεί να υπάρχει κάτι που απλά εσύ δεν βλέπεις.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα