giatros_paidi_ugeia
«Ήταν μια μελανιά ολόκληρο» συγκλονίζει η γιαγιά του παιδιού

Συνεχίζει να νοσηλεύεται και είναι καλά στην υγεία του το δυο ετών παιδάκι που κακοποιήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Σημειώνεται ότι η μητέρα του παιδιού και ο σύντροφός της βρίσκονται στο στόχαστρο των Αρχών ενώ, όπως μετέδωσε το Mega, η Αστυνομία εξετάζει και το ενδεχόμενο σεξουαλικής κακοποίησης του παιδιού.

Η ανακοίνωση

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το Χαμόγελο του Παιδιού:

«Το Εθνικό Κέντρο για την Κακοποίηση και Εκμετάλλευση του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για το περιστατικό κακοποίησης του μόλις 2 ετών παιδιού στην περιοχή του Πόρου, στο Ηράκλειο Κρήτης:

-01/06/2024 λάβαμε κλήση στην «Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056», από ευαισθητοποιημένο πολίτη που αφορούσε κακοποίηση ενός παιδιού 2 ετών, στο χωριό Πόρος του Ηρακλείου.

–Αναφέρθηκε, πως το παιδί κακοποιήθηκε σωματικά, και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Κρήτης, με εμφανή σημάδια κακοποίησης στο πρόσωπο, έπειτα από καταγγελία που έγινε από γείτονες της οικογένειας στην Αστυνομία της περιοχής.

Αναφέρθηκε πως το ζευγάρι έχει μεταφερθεί στο Τμήμα για κατάθεση.

Οι Γραμμές Βοήθειας και Υποστήριξης του Οργανισμού επικοινώνησαν με το Α.Τ Ηρακλείου εξηγώντας για την κλήση που έλαβαν για την κακοποίηση του ανήλικου παιδιού. Ενημερωθήκαμε για την ισχύ του περιστατικού, και ανέφεραν πως έχει ενημερωθεί ήδη εισαγγελέας ανηλίκων και ότι το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου έχουν μεταβεί και οι δύο γιαγιάδες του.

Ενημερώθηκε και η Κοινωνική υπηρεσία η οποία και επισκέφτηκε το ανήλικο παιδί, σήμερα Δευτέρα 3 Ιουνίου.

Ακολούθησε επικοινωνία του Οργανισμού με το Νοσοκομείο, όπου δηλώσαμε τη στήριξη απέναντι στο παιδί και στην οικογένεια, και ενημερωθήκαμε για την υγεία του ανήλικου. Μας πληροφόρησαν πως το παιδί είναι καλά και βρίσκονται στο πλευρό του οι γιαγιάδες του. Δηλώσαμε τη στήριξή μας για κάλυψη κάθε ανάγκης του παιδιού ή στήριξη με τη συνδρομή εθελοντών μας.

-03/06/2024 πραγματοποιήθηκε εκ νέου επικοινωνία του Οργανισμού με το Νοσοκομείο, όπου μας ενημέρωσε ότι συνεχίζει να νοσηλεύεται το ανήλικο παιδί, ωστόσο είναι καλά στην υγειά του και βρίσκεται κοντά του η μητρική γιαγιά.

Εκ νέου δηλώσαμε την ολιστική στήριξη των ανθρώπων του Οργανισμού σε όποια ανάγκη του παιδιού προκύψει, όπως κάλυψη σε είδη ρουχισμού, και δοθήκαν τηλέφωνα επικοινωνίας του Οργανισμού στο Ηράκλειο.

Σημειώνεται πως η οικογένεια της μητέρας της ανήλικης, κατά το διάστημα 2020-2021, υποστηρίζονταν ολιστικά από το Κέντρο Στήριξης του Οργανισμού στο Ηράκλειο Κρήτης».

«Ήταν μια μελανιά ολόκληρο» συγκλονίζει η γιαγιά του παιδιού

«Το κοριτσάκι είναι στην αγκαλιά μου και είχε πολλούς μώλωπες. Εγώ ήρθα εδώ την Παρασκευή, γνωρίζοντας πως το παιδί είχε πέσει στο μπάνιο. Και το γδύσαμε με τη γιατρό και ήταν μία μελανιά ολόκληρο…», συγκλονίζει η γιαγιά του παιδιού, μιλώντας στο Live News.

«Έπαιρνα την κόρη μου, να τη φέρει, και μου έλεγε: “Δεν μπορώ. Είναι στη γιαγιά του”. Με απέφευγε. Τώρα είναι καλά το παιδάκι. Είναι τρομοκρατημένο, αλλά στην υγειά του είναι καλά. Έχει σημάδια στο λαιμό, στα χέρια, στα χείλη, στους ώμους, παντού. Εξετάζεται και το ενδεχόμενο της σεξουαλικής κακοποίησης. Με την κόρη μου είχα επαφές και έπαιρνα και το παιδί και βγαίναμε. Τελευταία φορά το είδα το παιδί πριν από 1,5-2 μήνες. Δεν μου το έφερνε, το έκρυβε», πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Εγώ αυτόν τον άνθρωπο δεν τον γνωρίζω. Δεν τον έχω δει ποτέ. Δεν υπάρχει περίπτωση η κόρη μου να το χτύπησε. Έκανε τα πάντα γι’ αυτό», είπε, μεταξύ άλλων, η γιαγιά της μικρής.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pirosvestiki
Φωτιά τώρα στην Άνδρο
Συναγερμός έχει σημάνει στην πυροσβεστική για φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στην Άνδρο
Φωτιά τώρα στην Άνδρο
trimperis
Πρόταση του Ομότιμου Καθηγητή Φυσικής Γ.Τριμπέρη για τα πτυχία που αναγνωρίζονται ως Integrated Master
Ένα αναβαθμισμένο 5ετές Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών θα δώσει ισχυρότερα εφόδια
Πρόταση του Ομότιμου Καθηγητή Φυσικής Γ.Τριμπέρη για τα πτυχία που αναγνωρίζονται ως Integrated Master