Σολομός «παντρέψου με»
Σολομός «παντρέψου με», το viral πιάτο του TikTok

Ένα ονειρικό πεντανόστιμο κρεμώδες πιάτο, γεμάτο γεύση που ετοιμάζεται σε λίγα μόνο λεπτά.

Δοκιμάστε αυτή τη viral συνταγή του TikTok (κοτόπουλο «παντρέψου με»), με σολομό αντί για κοτόπουλο, για ένα επίσημο γεύμα ή δείπνο, για το Σαββατοκύριακο ή απλά εντάξτε την στο καθημερινό μενού της οικογένειας.

Υλικά για τη Συνταγή

4 φιλέτα σολομού, χωρίς δέρμα

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, χωριστά

2 κουταλάκια του γλυκού ιταλικό μίγμα καρυκευμάτων

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

Για τη σάλτσα

3 κουταλιές της σούπας βούτυρο

2 κουταλάκια του γλυκού σκόρδο, ψιλοκομμένο

3 κουταλιές της σούπας αλεύρι γ.ο.χ.

1 ½ φλιτζάνι ζωμό κότας

¾ φλιτζανιού κρέμα γάλακτος, πλήρης, παχύρρευστη

½ φλιτζάνι παρμεζάνα, τριμμένη

½ φλιτζάνι λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες

1 κουταλάκι του γλυκού mix ιταλικών μπαχαρικών

1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού

Λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού, για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

1.Αρχικά, περάστε τα φιλέτα του σολομού με τη μια κουταλιά ελαιόλαδο, βουρτσίζοντάς τα με ένα πινέλο. Καρυκεύστε τα με το μίγμα μπαχαρικών και το αλατοπίπερο.

2. Ζεστάνετε την άλλη κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βάλτε τα φιλέτα και μαγειρέψτε τα μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά, περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τα να ψηθούν μέχρι το κέντρο. Αποσύρετέ τα και αφήστε τα στην άκρη.

3. Στο ίδιο τηγάνι λιώστε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και στη συνέχεια σοτάρετε το σκόρδο για 30 δευτερόλεπτα μέχρι να μυρίσει. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε να γίνει μια πάστα.

4. Σε ένα μπολ ανάμειξης χτυπήστε με σύρμα τον ζωμό κοτόπουλου, την παχύρρευστη κρέμα και την παρμεζάνα και αδειάστε την στο τηγάνι.

5. Προσθέστε τις καλά στραγγισμένες λιαστές ντομάτες, τα ιταλικά καρυκεύματα και το ξύσμα λεμονιού. Δοκιμάστε και αλατοπιπερώστε αν χρειάζεται επιπλέον. Σιγοβράστε τη σάλτσα για λίγα λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρά.

6. Επιστρέψτε τα φιλέτα σολομού πίσω στο τηγάνι και στρώστε τα πάνω από τη σάλτσα.

Χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και συνεχίστε το μαγείρεμα σε σιγανό βρασμό για άλλα 10 λεπτά.

7. Γαρνίρετε με φρεσκοκομμένα φύλλα βασιλικού και επιπλέον παρμεζάνα και ξύσμα λεμονιού, αν επιθυμείτε και συνοδέψτε με ζυμαρικά ή ρύζι.

Πηγή: topontiki.gr/Βάσω Κατσανικάκη

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

trimperis
Πρόταση του Ομότιμου Καθηγητή Φυσικής Γ.Τριμπέρη για τα πτυχία που αναγνωρίζονται ως Integrated Master
Ένα αναβαθμισμένο 5ετές Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών θα δώσει ισχυρότερα εφόδια
Πρόταση του Ομότιμου Καθηγητή Φυσικής Γ.Τριμπέρη για τα πτυχία που αναγνωρίζονται ως Integrated Master
pada
ΠΑ.Δ.Α.: Και τα 8 Τμήματα της Σχολής Μηχανικών αποκτούν τη δυνατότητα ένταξης σε Πολυτεχνική Σχολή
Kαι τα οκτώ Τμήματα της Σχολής Μηχανικών του ΠΑΔΑ αποκτούν τη δυνατότητα ένταξης σε Πολυτεχνική Σχολή, μετά και την έκδοση των σχετικών ΚΥΑ που...
ΠΑ.Δ.Α.: Και τα 8 Τμήματα της Σχολής Μηχανικών αποκτούν τη δυνατότητα ένταξης σε Πολυτεχνική Σχολή