Thumbnail
Τι ανακοίνωσε η κατασκήνωση

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι περίπου 100 παιδιά σε κατασκήνωση του Γραμματικού εκδήλωσαν συμπτώματα εμετού και υψηλού πυρετού, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να την εγκαταλείψουν.  

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία -που προκύπτουν και από την ανάλυση φαγητού και νερού- τα εν λόγω παιδιά έκαναν εμετούς και παρουσίασαν υψηλό πυρετό, συμπτώματα που πιθανόν να οφείλονται σε ιογενή γαστρεντερίτιδα.

Η Μάγδα Αθητάκη, ιδιοκτήτρια της κατασκήνωσης μίλησε στο Live News για το περιστατικό, όπου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το λάθος ήταν ότι επέτρεψε να γίνει επισκεπτήριο στην κατασκήνωση: «Έκανα τη βλακεία να κάνω επισκεπτήριο. Σάββατο το απόγευμα έκανα το επισκεπτήριο και την Κυριακή το βράδυ ξεκίνησαν τα κρούσματα».

«Εγώ έχω αναλύσεις και του δήμου και δικές μου. Μάλιστα η τελευταία ανάλυση ήταν 19/6 και όταν έγινε το γεγονός επειδή έχω ISO κρατάω δείγματα φαγητού, την επόμενη μέρα έστειλα στο Χημείο τα δείγματα. Βγήκε το αποτέλεσμα ότι τα δείγματα δεν είχαν κανένα πρόβλημα», ανέφερε.

Η ανακοίνωση της κατασκήνωσης

Όπως διαμηνύει η διεύθυνση της κατασκήνωσης, η απομάκρυνση των παιδιών οφείλεται σε συμπτώματα ιογενούς γαστρεντερίτιδας και "σε καμία περίπτωση σε τροφική δηλητηρίαση από φαγητό ή νερό", όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση που αναρτήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα.

Αναλυτικά οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης αναφέρουν:

«Η απομάκρυνση μικρού αριθμού κατασκήνωτων από τους χώρους της κατασκήνωσης οφείλεται σε εκδήλωση συμπτωμάτων ιογενούς γαστρεντερίτιδας και σε καμία περίπτωση σε τροφική δηλητηρίαση από φαγητό ή νερό, όπως αποδεικνύεται άλλωστε από σχετικές αναλύσεις των αρμόδιων υπηρεσιών.

Η κατασκήνωση μας πιστή πάντα στις υποσχέσεις της παρέχει υπηρεσίες ύψιστης ποιότητας και ασφάλειας»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα