Google Maps
Tο Google Maps απαιτεί τη σύνδεση των χρηστών στο διαδίκτυο για να μπορούν να χρησιμοποιούν τους χάρτες

Η εφαρμογή Google Maps είναι μια εφαρμογή η οποία χρησιμοποιείται σχεδόν καθολικά. Σε πολλές περιπτώσεις λύνει τα χέρια των χρηστών είτε πρόκειται για την πρώτη μέρα στη δουλεία, είτε για κάποια επίσκεψη. Οι χάρτες Google είναι πάντα χρήσιμοι για να σας σώζουν από δύσκολες καταστάσεις.

Όμως όπως πολλές εφαρμογές, έτσι και το Google Maps απαιτεί τη σύνδεση των χρηστών στο διαδίκτυο για να μπορούν να χρησιμοποιούν τους χάρτες. Μια κακή σύνδεση ή η πλήρης απώλεια σύνδεσης στο διαδίκτυο μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να χαθείτε τελείως στο δρόμο και να μη ξέρετε προς ποια κατεύθυνση να κινηθείτε.

Όμως υπάρχει ένας τρόπος για να χρησιμοποιείτε τους χάρτες της Google χωρίς ίντερνετ. Οι χάρτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν και χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο, αυξάνοντας ραγδαία τη χρηστικότητα της εφαρμογής.

Ποιο είναι το κόλπο

Το κόλπο για να χρησιμοποιείτε το Google Maps χωρίς ίντερνετ είναι πάρα πολύ απλό. Αποθηκεύστε τους χάρτες της περιοχής που θέλετε να πάτε και έτσι θα μπορείτε να τους έχετε διαθέσιμου ανά πάσα στιγμή.

Για να το κάνετε αυτό ανοίξτε την εφαρμογή στο κινητό ή το τάμπλετ σας, βεβαιωθείτε ότι είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο και πως δεν χρησιμοποιείτε την ανώνυμη περιήγηση.

Στη συνέχεια, αναζητήστε μια περιοχή. Αφού βρείτε τη τοποθεσία που θέλετε να αποθηκεύσετε, πηγαίνετε στο μενού επιλογών πατώντας το εικονίδιο με τις τρεις γραμμές και στη συνέχεια πατήστε «Χάρτες Εκτός Σύνδεσης» (Offline Maps)

 

Έπειτα, διαλέγετε την επιλογή «Επιλέξτε το δικό σας χάρτη» στο επάνω μέρος της οθόνης σας. Τότε θα δείτε ένα μήνυμα που λέει «Λήψη χάρτη αυτής της περιοχής;» Σύρετε το χάρτη μέσα στο μπλε τετράγωνο πλαίσιο, μέχρι να περιληφθεί η περιοχή που θέλετε να αποθηκεύσετε και στη συνέχεια πατήστε λήψη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γοβ
Νέες υπηρεσίες στο gov.gr wallet: Προς επέκταση της συγκατάθεσης και για ενοικίαση IX, εγγραφή παιδιού σε παιδικό σταθμό
Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου  τόνισε ότι σχεδιάζεται να απλοποιηθούν και περισσότερο πολύπλοκες διαδικασίες, όπως η...
Νέες υπηρεσίες στο gov.gr wallet: Προς επέκταση της συγκατάθεσης και για ενοικίαση IX, εγγραφή παιδιού σε παιδικό σταθμό