Thumbnail
Ποιες είναι οι πιθανές αιτίες για τον πόνο στο στήθος

Στις συνήθεις αιτίες πόνου στο στήθος που σχετίζονται με την καρδιά περιλαμβάνονται η ισχαιμία του μυοκαρδίου, η στένωση της αορτικής βαλβίδας, η μυοκαρδιοπάθεια κλπ.

Άλλες πιθανές αιτίες πόνου στο στήθος είναι οι παρακάτω:

  • Οισοφαγίτιδα: Ο πόνος της οισοφαγίτιδας, δηλαδή της φλεγμονής των εσωτερικών τοιχωμάτων του οισοφάγου, που συνήθως οφείλεται στην επανειλημμένη παλινδρόμηση ποσοτήτων γαστρικού οξέως (γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση), μπορεί να εκδηλώνεται στο στήθος.
  • Περικαρδίτιδα: Είναι φλεγμονή του υμένα που περιβάλλει τον καρδιακό μυ και μπορεί να προκαλέσει οπισθοστερνικό πόνο. Οφείλεται σε ιό, βακτήριο, παράσιτο ή σε διαταραχές, όπως η νεφρική ανεπάρκεια ή ο υποθυρεοειδισμός.
  • Παθήσεις του μυοσκελετικού: Ένας τραυματισμός, μια απότομη κίνηση ή η έκθεση σε ρεύμα κρύου αέρα μπορούν να γίνουν αιτίες πόνου στο στήθος από τους μυς του θώρακα.
  • Πνευμονική εμβολή: Η εμβολή θρόμβων στο πνευμονικό αρτηριακό δίκτυο με απόφραξη κλάδων της πνευμονικής αρτηρίας, που μπορεί να προκαλέσει ακόμη και θάνατο, προκαλεί οξύ πόνο στο θώρακα.
  • Ψυχοσωματικές διαταραχές: Οι ψυχικές διαταραχές και ιδιαίτερα όσες χαρακτηρίζονται από άγχος και πανικό, μπορούν να εκδηλωθούν με πόνο στο στήθος.
  • Αντανακλάσεις πόνου: Πόνοι από διπλανές περιοχές, όπως ο τράχηλος, το επιγάστριο, οι ώμοι κλπ., μπορεί να αντανακλώνται στο στήθος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα