skilaki
Μελέτη αποκαλύπτει αν ο σκύλος αγαπάει πραγματικά τους ιδιοκτήτες του ή αν θέλει απλώς μια λιχουδιά

Αν έχετε σκύλο, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τον αγαπάτε και ότι θα κάνατε τα πάντα γι' αυτόν, αλλά αμφισβητήσατε ποτέ την την αφοσίωση του;

Γενικά, τα σκυλιά είναι υπέροχα. Είναι σίγουρο ότι όλοι οι φιλόζωοι θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι τριχωτοί φίλοι μας μας λατρεύουν όσο κι εμείς αυτούς - αλλά πώς μπορούμε να είμαστε σίγουροι;

Ενώ υπάρχουν πολλές μελέτες που δείχνουν τα σήματα που εκτελούν τα σκυλιά για να υποδείξουν συγκεκριμένες συμπεριφορές, είναι εύκολο να ανησυχήσει κανείς ότι πολλά από αυτά καταλήγουν στο γεγονός ότι συνδέουν τους ιδιοκτήτες με το φαγητό.

Ωστόσο, τώρα υπάρχουν έρευνες που αποδεικνύουν τι ακριβώς συμβαίνει μέσα στον εγκέφαλο του σκύλου σας όταν μυρίζει τη μυρωδιά σας και πώς τον κάνει να νιώθει. Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο κανάλι The Feedski στο YouTube, ο παρουσιαστής William Copus ρώτησε: «Αγαπούν οι σκύλοι πραγματικά τους ιδιοκτήτες τους ή απλά μας εξαπατούν;»

«Αυτό ήθελε να διαπιστώσει μια μελέτη, αν υπάρχει αληθινή αγάπη στον εγκέφαλό τους ή αν ο ενθουσιασμός τους οφείλεται στο ότι είμαστε η σύνδεση με την τροφής τους».

Εξήγησε ότι 80 σκύλοι εκπαιδεύτηκαν να παραμένουν εντελώς ακίνητοι ώστε οι ερευνητές να μπορούν να κάνουν σάρωση εγκεφάλου ενώ ήταν ξύπνιοι και χωρίς νάρκωση.

Συνέχισε: «Ενώ βρίσκονταν στο μηχάνημα μαγνητικής τομογραφίας] τους δόθηκαν Q-tips για να μυρίσουν. Ένα με τον ιδρώτα ενός ξένου και ένα με τον ιδρώτα του ιδιοκτήτη τους. Μόνο όταν μύριζαν τον ιδιοκτήτη τους ενεργοποιούνταν ένα συγκεκριμένο τμήμα του εγκεφάλου τους. Αν συγκρίνετε αυτό το τμήμα του εγκεφάλου με τον ανθρώπινο εγκέφαλο, είναι το ίδιο τμήμα που ενεργοποιείται όταν προσδοκούμε να είμαστε με κάποιον που αγαπάμε. Μια άλλη μελέτη έμαθε ότι όταν οι σκύλοι σας κοιτάζουν σας αγκαλιάζουν ουσιαστικά με τα μάτια τους. Όταν οι σκύλοι σας κοιτάζουν η ωκυτοκίνη, γνωστή ως ορμόνη της αγάπης, απελευθερώνεται ενεργά στο αίμα τους. Έτσι, δεν σας κοιτάζουν επειδή θέλουν κάτι, απλά σας αγαπούν».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 2/9

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pirosvestiki
Tραγωδία στη Λήμνο: Δυο νεκροί από φωτιά σε διαμέρισμα στη Μύρινα
Οι πυροσβέστες ενημερώθηκαν από τους γείτονες ότι μέσα στο διαμέρισμα διέμενε το ζευγάρι και έδωσαν προτεραιότητα στον εντοπισμό τους
Tραγωδία στη Λήμνο: Δυο νεκροί από φωτιά σε διαμέρισμα στη Μύρινα
adonis-georgiadis
Άδωνις: «Εγώ εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα από τα 12, δεν είμαι κανένας άνεργος, ούτε δημόσιος υπάλληλος της ΑΔΕΔΥ. Δεν είμαι μόνιμος, είμαι κανονικός εργαζόμενος...»
Αυτό απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης στην Λήμνο, στους φορείς και τους κατοίκους που διαμαρτύρονται για την διάλυση του νοσοκομείου τους
Άδωνις: «Εγώ εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα από τα 12, δεν είμαι κανένας άνεργος, ούτε δημόσιος υπάλληλος της ΑΔΕΔΥ. Δεν είμαι μόνιμος, είμαι κανονικός εργαζόμενος...»