ipnos
Το συνηθισμένο λάθος που προκαλεί «πρόωρη γήρανση» και πώς να το αποφύγετε

Μια κακή νύχτα ύπνου μπορεί να φανεί στο πρόσωπό μας με συμπτώματα όπως πρησμένα μάτια και μαύρους κύκλους, αλλά οι συνήθειες ύπνου μας μπορούν επίσης να επηρεάσουν την εμφάνισή μας μακροπρόθεσμα.

Η στάση που κοιμάστε μπορεί να αλλάξει την εμφάνιση του προσώπου σας, γι’ αυτό ένας ειδικός εξέδωσε προειδοποίηση σχετικά με μια κοινή συνήθεια που έχουμε οι περισσότεροι.

Ο τρόπος που κοιμάστε, το είδος της μαξιλαροθήκης που χρησιμοποιείτε, ακόμη και το ύψος των μαξιλαριών σας είναι παράγοντες που μπορούν να κάνουν τον ύπνο σας λιγότερο ευεργετικό και να οδηγήσουν σε «πρόωρη γήρανση».

Το λάθος ύπνου που προκαλεί πρόωρη γήρανση

Ο Rupesh Shah, ειδικός αισθητικής και ιδρυτής της London Lip Clinic, αποκάλυψε το κοινό λάθος ύπνου που επιταχύνει τη γήρανση και πρότεινε λύσεις για την αντιμετώπισή του. «Όταν σκεφτόμαστε τον ύπνο ομορφιάς, ίσως να φανταζόμαστε απλά να κοιμόμαστε για 8 συνεχόμενες ώρες και να ξυπνάμε ξεκούραστοι», ανέφερε ο ειδικός στην ομορφιά.

«Όμως, ο τρόπος που κοιμάστε μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στο πόσο ξεκούραστοι φαίνεστε όταν ξυπνάτε – από τον ύπνο μπρούμυτα ή στο πλάι που προκαλεί ρυτίδες πίεσης και μπορεί ακόμη και να οδηγήσει σε ασυμμετρία του προσώπου σας, έως το κεφάλι σας που δεν είναι αρκετά υπερυψωμένο από ένα επίπεδο μαξιλάρι, προκαλώντας κατακράτηση υγρών και πρήξιμο στο πρόσωπο.

Η στάση ύπνου «βαμπίρ» – ανάσκελα – συνιστάται γενικά ως ο πιο αντιγηραντικός τρόπος ύπνου, καθώς ελαχιστοποιεί την πίεση στο δέρμα σας από το μαξιλάρι και μειώνει τον κίνδυνο να γερνάει η μια πλευρά του προσώπου σας πιο γρήγορα από την άλλη αν κοιμάστε στο πλάι».

Η έρευνα δείχνει ότι η βέλτιστη θερμοκρασία για ύπνο είναι μεταξύ 15-19°C, σύμφωνα με τον ειδικό. Αυτό το εύρος διευκολύνει τη φυσική μείωση της εσωτερικής θερμοκρασίας του σώματος που σηματοδοτεί στον οργανισμό σας ότι είναι ώρα για ξεκούραση. Κατά τη διάρκεια του ύπνου, το σώμα σας παράγει κολλαγόνο, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος και την πρόληψη των ρυτίδων. Επιπλέον, μια πιο δροσερή κρεβατοκάμαρα μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής και στον περιορισμό της έκκρισης ιδρώτα, ο οποίος μπορεί να συμβάλει στην ακμή.

Τέλος, ο ειδικός συνέστησε την εφαρμογή της ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας σας λίγο πριν τον ύπνο, καθώς μειώνει την αποτελεσματικότητα των προϊόντων σας, καθώς χρειάζονται χρόνο για να απορροφηθούν πλήρως στο δέρμα σας.

Εάν τοποθετείτε προϊόντα πολύ κοντά στην ώρα του ύπνου, μπορεί να απορροφηθούν από το μαξιλαροθήκη σας. Αυτό δεν σπαταλάει μόνο το προϊόν, αλλά μπορεί επίσης να οδηγήσει σε φραγμένους πόρους και ερεθισμό από τη συσσώρευση του προϊόντος στα μαξιλάρια σας.

Για να μεγιστοποιήσετε την αποτελεσματικότητα, φροντίστε να ολοκληρώσετε τη νυχτερινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας τουλάχιστον μία ώρα πριν τον ύπνο, δίνοντας στα προϊόντα χρόνο να απορροφηθούν και να δράσουν σωστά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 27/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα