τουαλέτα
Πώς θα αποφύγετε τη μούχλα και τους μύκητες στα χαλάκια του μπάνιου

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι περισσότεροι δεν καθαρίζουν αρκετά τα χαλάκια του μπάνιου τους, με αποτέλεσμα την ανάπτυξη βακτηρίων στην επιφάνειά τους. Δείτε πώς να τα καθαρίσετε σωστά ακολουθώντας 5 απλά βήματα.

Πόσο συχνά πρέπει να πλένετε τα πατάκια μπάνιου και γιατί είναι σημαντικός ο καθαρισμός τους

Οι ειδικοί μπάνιου της Big Bathroom Shop διεξήγαγαν έρευνα σχετικά με τις συνήθειες καθαρισμού των Βρετανών και διαπίστωσαν ότι σχεδόν οι μισοί παραμελούν τα πατάκια μπάνιου, περιμένοντας έως και 2 εβδομάδες ή και περισσότερο πριν τα πλύνουν. Ένα επιπλέον ποσοστό 13% καθαρίζει το χαλάκι του μπάνιου του μόνο μερικές φορές το χρόνο ενώ το 5% είπε ότι το έχει καθαρίσει μόνο μία φορά.

Η ειδικός στον καθαρισμό Belinda Everingham τονίζει πόσο σημαντικό είναι να καθαρίζετε συχνά τα χαλάκια μπάνιου. Συνιστά πλύσιμο τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα, ανάλογα με τη συχνότητα χρήσης. Τα πατάκια του μπάνιου επειδή είναι κολλημένα στο πάτωμα δεν αερίζονται επαρκώς, με αποτέλεσμα την ανάπτυξη υγρασίας, μούχλας και μυκήτων στην επιφάνειά τους.

«Να θυμάστε πάντα να καθαρίζετε τακτικά τα αντικείμενα του μπάνιου που χρησιμοποιούνται συχνά, όπως χαλάκια μπάνιου ή πετσέτες, καθώς και τις επιφάνειες που αγγίζονται πολύ. Αυτά είναι συχνά τα πιο βρώμικα μέρη στα μπάνια όπου μπορούν να εξαπλωθούν τα μικρόβια», αναφέρει η ειδικός.

Πώς να καθαρίσετε σωστά τα πατάκια μπάνιου σε 5 απλά βήματα για να αποφύγετε τη μούχλα και τους μύκητες

  • Ελέγξτε την ετικέτα φροντίδας
  • Τινάξτε τα
  • Πλύντε τα στο πλυντήριο ρούχων
  • Απλώστε τα για να στεγνώσουν
  • Εντατική φροντίδα

Ελέγξτε την ετικέτα φροντίδας

Πριν από οποιοδήποτε πλύσιμο, οι ειδικοί συνιστούν να ελέγχετε την ετικέτα φροντίδας στο χαλάκι μπάνιου. Αυτό θα διασφαλίσει ότι θα το χειριστείτε σωστά, ανάλογα με τα υλικά που χρησιμοποιούνται στο προϊόν.

Τινάξτε τα

Τα πατάκια μπάνιου δεν απορροφούν μόνο την υγρασία και τον ατμό, αλλά μπορούν επίσης να συγκεντρώσουν σκόνη, βρωμιά και τρίχες. Το τίναγμα του χαλιού μπάνιου βοηθά στην απομάκρυνση τυχόν ανεπιθύμητων υπολειμμάτων και επίσης αποτρέπει το φράξιμο του πλυντηρίου.

«Εάν το χαλάκι έχει μια λαστιχένια πλευρά, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πανί σε αυτήν την περιοχή για να αφαιρέσετε οποιαδήποτε τυχόν ορατή βρωμιά. Μια ηλεκτρική σκούπα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για καθημερινή συντήρηση».

Πλυντήριο ρούχων

Όταν πλένετε το χαλάκι μπάνιου, χρησιμοποιήστε ζεστό νερό αντί για καυτό για να αποφύγετε τον αποχρωματισμό και τη συρρίκνωση. Οι ειδικοί συνιστούν επίσης την προσθήκη μαγειρικής σόδας για να βοηθήσει στην εξάλειψη των οσμών, να φωτίσει τα χρώματα και να μειώσει τα βακτήρια.

Η Belinda σημείωσε: «Η προσθήκη λεβάντας μπορεί επίσης να βοηθήσει στη διατήρηση της φρεσκάδας και στη μείωση του ιωδίου. Ποτέ μην υπερφορτώνετε το πλυντήριο. Πλένετε ένα χαλάκι κάθε φορά και ποτέ με άλλα υφάσματα, όπως πετσέτες, καθώς υπάρχει κίνδυνος να μεταφερθούν βακτήρια από το ένα υλικό στο άλλο».

Κρεμάστε το για να στεγνώσει

Εάν ο καιρός το επιτρέπει, όταν κρεμάτε ένα χαλάκι για να στεγνώσει, είναι καλύτερο να επιλέξετε εξωτερικό χώρο. Ο αέρας θα αποτρέψει τυχόν χαλάρωση του υλικού ώστε να στεγνώσει εντελώς πριν το τοποθετήσετε ξανά στο μπάνιο.

Συνεχής φροντίδα

Η ειδικός καθαρισμού συνέχισε: «Επιλέξτε ένα κατάλληλο χαλάκι μπάνιου. Υπάρχει μια ποικιλία από στυλ και υλικά και μερικά είναι πιο εύκολα στο καθάρισμα από άλλα. Ένα κανονικό βαμβακερό χαλάκι είναι από τα πιο εύκολα στη συντήρηση».

«Διατηρείστε μερικά πατάκια μπάνιου εύκαιρα, ώστε όσο το ένα πλένεται και στεγνώνει να έχετε κάποιο άλλο. Αυτό θα σας βοηθήσει να τα καθαρίζετε πιο συχνά και να μειώσετε τον κίνδυνο ανάπτυξης βακτηρίων στο μπάνιο σας».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 2/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα