καταιγιδα-θασος-χαλκιδική κεραυνός
Αναλυτικά ο καιρός σε όλη τη χώρα

Μικρή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται σήμερα Πέμπτη ενώ και πάλι καταιγίδες προβλέπονται κυρίως στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας. 

Έντονες καταιγίδες θα πέσουν και σε πολλές περιοχές της Αθήνας νωρίς το απόγευμα σήμερα. Σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo, καταιγίδες θα σημειωθούν στο κέντρο της Αθήνας, στον Ασπρόπυργο, στα βορειοανατολικά προάστια, στο Ολυμπιακό Στάδιο (Μαρούσι), στην Μάνδρα, στον Πειραιά αλλά και σε πολλές περιοχές.

Σε Ανάβυσσο, Άγιο Στέφανο, Μαραθώνα και σε πολλές περιοχές θα σημειωθούν ηπιότερα φαινόμενο.

Αναλυτικά

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά. Τοπικές χαλαζοπτώσεις κυρίως στα ορεινά. Τοπικά ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι στα πελάγη. Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024 σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι θα πυκνώσουν δίνοντας βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά και στο Βόρειο Αιγαίο. Εντονότερα θα είναι τα φαινόμενα στα ορεινά, ενώ αυξημένη είναι οι πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 16 έως 32 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 20 έως 34-36, στη Θεσσαλία από 22 έως 36-38, στην Ήπειρο από 22 έως 35-36 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα από 24 έως 35-37 βαθμούς, στα Επτάνησα από 23 έως 35 βαθμούς, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 24 έως 35-36, στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 24 έως 33-35 βαθμούς Κελσίου.

Στα πελάγη θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 4-5 μποφόρ, ενώ τοπικά στο Νότιο Αιγαίο και στο Βόρειο Ιόνιο οι εντάσεις των ανέμων θα φτάνουν τα 6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις, πυκνότερες από το μεσημέρι και μετά, οπότε είναι πολύ πιθανό να εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 28 έως 35-36 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με πιθανότητα για παροδικές βροχές, ενώ μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις 2-4 μποφόρ και τις θερμές ώρες της ημέρας νότιοι νοτιοανατολικοί με ίδιες εντάσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 34 βαθμούς.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πώς λέγεται ο κουλ στα ελληνικά;

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 26/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα