Δήμος προειδοποιεί πολίτες: Προσοχή στις τηλεφωνικές απάτες!

Πολλές απόπειρες ξαπάτησης πολιτών έχουν σημειωθεί στον δήμο Ζαχάρως και κατόπιν σχετικής ανακοίνωσης εφιστάται η προσοχή των πολιτών. Οι επιτήδειοι έχουν προσπαθήσει μέσω τηλεφωνικών κλήσεων να τους αποσπάσουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, οικονομικά στοιχεία ή και κωδικούς ασφαλείας.

Ειδικότερα, ο δήμος Ζαχάρως σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχουν διαπιστωθεί επανειλημμένες προσπάθειες εξαπάτησης αρκετών συμπολιτών μας, προμηθευτών του Δήμου Ζαχάρως, καθώς έχουν δεχτεί τηλεφώνημα από άγνωστο αριθμό, ο οποίος ισχυρίζεται ότι έχει αλλάξει ο τρόπος απόδοσης των κρατήσεων των ενταλμάτων –γεγονός που δεν ισχύει– και προκειμένου να εξοφληθούν οι οφειλές των προμηθευτών στον Δήμο, θα πρέπει να καταθέσουν κάποιο ποσό στον τραπεζικό λογαριασμό που τους υποδεικνύει.

Επίσης έχουν αναφερθεί περιπτώσεις προσπαθειών εξαπάτησης πολιτών, πάλι μέσω τηλεφωνικών κλήσεων με σκοπό να τους αποσπάσουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, οικονομικά στοιχεία ή και κωδικούς ασφαλείας. Ο Δήμος Ζαχάρως εφιστά την προσοχή στους δημότες, τους προμηθευτές και όλους τους συναλλασσόμενους με τον Δήμο να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άτομα που τους τηλεφωνούν δήθεν εκ μέρους του Δήμου, προσποιούμενοι υπαλλήλους του κτλ.

Σε καμία περίπτωση να μην γνωστοποιούν προσωπικά τους στοιχεία και αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών και να ενημερώνουν άμεσα τις αστυνομικές αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος τους.

Ο Δήμος Ζαχάρως ακολουθεί την προβλεπόμενη διοικητική διαδικασία και δεν ζητά ποτέ μέσω τηλεφωνικής κλήσης ατομικά στοιχεία.

Εφιστούμε την προσοχή σε όλους τους συμπολίτες μας να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί και να μην προβαίνουν σε οποιαδήποτε κατάθεση χρημάτων ή παροχή τραπεζικών πληροφοριών».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 2/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ipourgeio_paideias.jpg
Συμπληρωματικές μεταθέσεις 433 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης 2024 - Όλα τα ονόματα
Οι μετατιθέμενοι παρουσιάζονται στη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης στην οποία υπάγεται η περιοχή μετάθεσης εντός πέντε (5) εργασίμων ημερών
Συμπληρωματικές μεταθέσεις 433 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης 2024 - Όλα τα ονόματα
ypaith3.jpg
Μετατάξεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε κλάδους της Δευτεροβάθμιας - Ονόματα
Οι εκπαιδευτικοί που μετατάσσονται σε ανώτερο κλάδο, θα πρέπει να επανακαταταγούν βαθμολογικά και μισθολογικά στους αντίστοιχους βαθμούς και τα...
Μετατάξεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε κλάδους της Δευτεροβάθμιας - Ονόματα