Φίτσιου - Κοντού
Η Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού έγραψαν ιστορία με τα «γαλανόλευκα» κουπιά!

Η Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού πραγματοποίησαν μια εκπληκτική κούρσα στα 2000μ. σκιφ ελαφρών βαρών, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στον μεγάλο τελικό του αγωνίσματος με χρόνο 6:49.28!

Με τρομερή αντεπίθεση διαρκείας στα τελευταία 500 μέτρα της διαδρομής, το ελληνικό πλήρωμα όχι απλά μπήκε στην τριάδα, αλλά διεκδίκησε στα ίσα και το ασημένιο μετάλλιο, το οποίο τελικώς κατέληξε στα χέρια της Ρουμανίας (6:48.78). Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Μεγάλη Βρετανία με 6:47.06.

Για την ιστορία, αυτό είναι το έκτο μετάλλιο για την Ελλάδα στην κωπηλασία σε Ολυμπιακούς Αγώνες και μάλιστα για πρώτη φορά στην ίδια διοργάνωση έρχονται δύο μετάλλια! Το πρώτο είχε έρθει το 2004 στην Αθήνα με τους Πολύμερο και Σκιαθίτη στο διπλό σκιφ ελ. βαρών (χάλκινο), ενώ το δεύτερο ήταν και πάλι από τον Πολύμερο στο Πεκίνο το 2008, αλλά αυτή τη φορά με δίδυμο τον Δημήτρη Μούγιο (ασημένιο). Το τρίτο μετάλλιο ήρθε το 2010 στο Λονδίνο από τις Τσιάβου και Γιαζιτζίδου στην ίδια κατηγορία του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών των γυναικών, ενώ το τέταρτο ήταν το χρυσό του Στέφανου Ντούσκου το 2021 στο σκιφ στο Τόκιο το 2021!

Παράλληλα, η χώρα μας έφτασε τα 4 Ολυμπιακά μετάλλια στο Παρίσι, μετά από εκείνα του Θοδωρή Τσελίδη στο τζούντο (χάλκινο), το ασημένιο του Απόστολου Χρήστου στα 200μ. ύπτιο, αλλά και των Παπακωνσταντίνου και Γκαϊδατζή (χάλκινο)!

Πηγή: sport-fm.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 2/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα