Καμπανάκι από τον ΕΟΔΥ για τον Ιό του Δυτικού Νείλου- Προφυλαχθείτε από τα κουνούπια
Καταγράφηκαν τα περισσότερα κρούσματα των τελευταίων 5 ετών στη χώρα μας

Το κώδωνα του κινδύνου κρούει ο ΕΟΔΥ για τον ιό του Δυτικού Νείλου, με μια νέα ανακοίνωση προς τους πολίτες.

Στην ανακοίνωση που έβγαλε ο οργανισμός το μεσημέρι της Δευτέρας (5/8/24) τονίζει ότι οι πολίτες θα πρέπει να προστατευτούν από τα κουνούπια, καθώς ήδη καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα των τελευταίων πέντε ετών στη χώρα μας.

Ο ΕΟΔΥ στην ανακοίνωσή του συστήνει -εκ νέου- στον κόσμο να παίρνει μέτρα μέτρα προφύλαξης από τα κουνούπια, ως μέτρο προστασίας από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι, όπως είχε προβλεφθεί, η κυκλοφορία του ιού του Δυτικού Νείλου είναι ιδιαίτερα έντονη κατά την τρέχουσα περίοδο μετάδοσης 2024.

Μάλιστα, ο αριθμός των καταγεγραμμένων κρουσμάτων είναι ήδη υψηλότερος σε σύγκριση με τα πέντε προηγούμενα χρόνια για την ίδια χρονική περίοδο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του οργανισμού, η γεωγραφική κατανομή του ιού είναι ευρεία, με κρούσματα να έχουν ήδη καταγραφεί σε πέντε Περιφέρειες της χώρας, στη βόρεια, κεντρική και δυτική Ελλάδα. Κατά το προσεχές διάστημα, αναμένονται και άλλα περιστατικά της λοίμωξης στη χώρα, όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Για την εξέλιξη της εποχικής έξαρσης της νόσου και τις περιοχές, όπου έχουν εμφανισθεί κρούσματα κατά την τρέχουσα περίοδο, οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται από την εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ, που επικαιροποιείται και δημοσιεύεται κάθε Τετάρτη.

Τα ατομικά μέτρα προστασίας

Καθώς οι περιοχές εμφάνισης των κρουσμάτων δεν μπορούν να προβλεφθούν με ασφάλεια, ο ΕΟΔΥ συστήνει στους πολίτες να τηρούν τα ατομικά μέτρα προστασίας από τα κουνούπια, με συνέπεια, οπωσδήποτε σε περιοχές όπου έχουν ήδη εμφανισθεί περιστατικά της νόσου αλλά και γενικότερα σε όλη την επικράτεια:

– Χρησιμοποιείτε εγκεκριμένα εντομοαπωθητικά σώματος και χώρου (σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης), σήτες, κουνουπιέρες, κλιματιστικά/ ανεμιστήρες, κατάλληλα (μακριά) ρούχα.
– Μην αφήνετε στάσιμα νερά πουθενά.

Υπενθυμίζεται ότι όπως έγινε γνωστό την 1η Αυγούστου 2024, πέντε άνθρωποι στη χώρα μας έχασαν τη ζωή τους μέσα σε μία εβδομάδα, από τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

VOUCHER Green Skills 400 ευρώ: Ξεκινήστε ΑΜΕΣΑ εδω

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 7/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

karalis
Συγκίνησε ο Καραλής: "Σκέφτομαι τι έχω περάσει, δυσκολίες, κατάθλιψη, ρατσισμό, τραυματισμούς, αυτά με έκαναν δυνατό άνθρωπο"
Ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο είναι το βράδυ της Δευτέρας (5/8) ο Εμμανουήλ Καραλής, μετά από την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στους...
Ολυμπιακοί Αγώνες, Καραλής: "Σκέφτομαι τι έχω περάσει, δυσκολίες, κατάθλιψη, ρατσισμό, τραυματισμούς, αυτά με έκαναν δυνατό άνθρωπο"