Κρέπες
Ένα πεντανόστιμο πιάτο, που μπορείτε να ετοιμάσετε από πριν και να το ψήσετε λίγο πριν το σερβίρισμα, σε εορταστικές περιστάσεις, σε ένα κάλεσμα με φίλους ή και ένα καλοκαιρινό δείπνο με την οικογένεια

Οι κρέπες ετοιμάζονται με την απλή και κλασική συνταγή, γεμίζονται με σοταρισμένα μανιτάρια, ανθότυρο (ή ρικότα) και απογειώνονται γευστικά με τριμμένη παρμεζάνα και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Υλικά για τη Συνταγή

Για τις κρέπες

150 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ.

300 ml γάλα, πλήρες

2 αυγά

1 τσιμπιά αλάτι

Λίγο βούτυρο

Για τη γέμιση

250 γραμμάρια ανθότυρο ή ρικότα

60 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη

300 γραμμάρια μανιτάρια, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες

1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο κατά βούληση

1 σκελίδα σκόρδο

Εκτέλεση

1.Ξεκινήστε με το μίγμα για τις κρέπες. Σε ένα μπολ, σπάστε τα αυγά και χτυπήστε τα με έναν αυγοδάρτη μαζί με το γάλα και το αλάτι. Προσθέστε το αλεύρι, χτυπώντας το καλά, ώστε να αποφύγετε τη δημιουργία σβόλων και αφήστε το κουρκούτι να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

2. Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 22 εκατοστών, βουτυρώστε το ελαφρά και με μια κουτάλα ρίξτε μια δόση από τη ζύμη, στροβιλίζοντας το σκεύος ώστε να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη στρώση κρέπας. Μόλις αρχίζουν να ξεκολλάνε και να κυρτώνουν οι άκρες, αναποδογυρίστε με μια σπάτουλα, την κρέπα, και συνεχίστε το ψήσιμο για 1 ακόμα λεπτό. Συνεχίστε την ίδια διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη.

3. Στη συνέχεια ετοιμάστε τη γέμιση. Βάλτε στο τηγάνι το λάδι, προσθέστε τα μανιτάρια σε φέτες και το σκόρδο ολόκληρο και σοτάρετέ τα. Αλατίστε τα και αφήστε τα να ψηθούν για 10-15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να αποβάλλουν τα υγρά τους. Πασπαλίστε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και αφήστε τη γέμιση να κρυώσει.

4. Μόλις κρυώσει το μίγμα, ανακατέψτε το με το ανθότυρο και την τριμμένη παρμεζάνα, δοκιμάστε τις γεύσεις και αρτύστε ανάλογα.

5. Με ένα κουτάλι γεμίστε τις κρέπες με το μίγμα, τυλίξτε τις σε ρολάκια και τοποθετήστε τις σε πυρέξ ή ταψί για ψήσιμο στο φούρνο.

6. Ψήστε τις κρέπες σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 10 λεπτά, αφήστε τις να κρυώσουν λίγο και είναι έτοιμες για σερβίρισμα.  

Συμβουλή

Για πιο πλούσιο αποτέλεσμα, περιχύστε τις κρέπες στο ταψί με λίγη σπιτική μπεσαμέλ και πασπαλίστε με επιπλέον παρμεζάνα, πριν το ψήσιμο.

Πηγή: topontiki.gr/Bάσω Κατσανικάκη

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 25/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

lipos_0.jpg
8 τροφές που «καίνε» το λίπος της κοιλιάς και μειώνουν το βάρος
Για όσους επιθυμούν να αδυνατίσουν «με ασφάλεια», αυτές είναι ορισμένες τροφές που μπορεί να βοηθήσουν στην καύση του λίπους της κοιλιάς
8 τροφές που «καίνε» το λίπος της κοιλιάς και μειώνουν το βάρος
egkefalos.jpg
Αυτισμός: Ποιος είναι ο παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη του εγκεφάλου;
Σύμφωνα με τη μελέτη, κοινοί ατμοσφαιρικοί ρύποι, όπως τα μικροσωματίδια και τα οξείδια του αζώτου, μπορούν να πυροδοτήσουν πολύπλοκους βιολογικούς...
Αυτισμός: Ποιος είναι ο παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη του εγκεφάλου;
arxaia_ellada
Οι βωμολοχίες των αρχαίων Ελλήνων: Γυναικοπίπης, Ηδονοθήκη, Εύπυγος, Μυζούρις κα
Δείτε μερικές λέξεις που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες όταν ήθελαν να μειώσουν κάποιον
Οι βωμολοχίες των αρχαίων Ελλήνων: Γυναικοπίπης, Ηδονοθήκη, Εύπυγος, Μυζούρις κα