Νεκροί από κατάρρευση ξενοδοχείου στη Γερμανία
Δύο οι νεκροί από την κατάρρευση ξενοδοχείου – Απεγκλωβίστηκε αγοράκι 2 ετών από τα συντρίμμια

Δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους στα συντρίμμια ξενοδοχείου στο Κρεβ της Ρηνανίας – Παλατινάτου, κοντά στον ποταμό Μοζέλα.

Από τους 14 ανθρώπους που βρίσκονταν στο κτίριο, όταν κατέρρευσε η οροφή, πέντε απομακρύνθηκαν άμεσα και άλλοι έξι – ανάμεσά τους ένα παιδί - απεγκλωβίστηκαν τις τελευταίες ώρες, μαζί και ένας σκύλος. Οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων συνεχίζονται.

Σύμφωνα με τον επιθεωρητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας Γεργκ Τόις, ένας άνδρας και μια γυναίκα καταπλακώθηκαν από τα συντρίμμια και σκοτώθηκαν ακαριαία χθες τη νύχτα, όταν κατέρρευσε η οροφή και μαζί της ένας από τους δύο ορόφους του κτιρίου.

Δύο από τα άτομα που βρίσκονται ακόμη στα συντρίμμια εκτιμάται ότι φέρουν σοβαρά τραύματα, ενώ ένα αγόρι δύο ετών που απεγκλωβίστηκε σήμερα το πρωί είναι καλά στην υγεία του. Μαζί του απομακρύνθηκε από τα συντρίμμια η μητέρα του, ενώ εγκλωβισμένος παραμένει ο πατέρας.

Η οικογένεια κατάγεται από την Ολλανδία και επισκέφθηκε την περιοχή του ποταμού Μοζέλα για διακοπές.

«Δεν πιστεύω ότι έχω χαρεί ποτέ τόσο επειδή είδα ένα παιδί. Είχαμε όλοι δάκρυα στα μάτια. Αρχικά πιστεύαμε ότι είναι όλοι νεκροί. Αλλά το παιδί ήταν ευδιάθετο και μας χάρισε μια πολύ συγκινητική στιγμή – ακόμη και έπειτα από 4.000 επιχειρήσεις», δήλωσε ο κ. Τόις.

Τα σωστικά συνεργεία βρίσκονταν από την αρχή σε επικοινωνία με κάποιους από τους εγκλωβισμένους μέσω κινητού τηλεφώνου, ενώ οι διασώστες χρησιμοποίησαν ειδικό βαρύ εξοπλισμό προκειμένου να αποκτήσουν ασφαλή πρόσβαση στα ερείπια και να τοποθετήσουν μικρόφωνα ώστε να καταστεί εφικτή η επαφή μαζί τους. Η προσπάθεια συνεχίζεται επίσης με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά και με drones, ενώ το κτίριο εξακολουθεί να κινείται, κατά 5mm/ώρα, όπως δείχνουν οι ειδικοί αισθητήρες που τοποθετήθηκαν.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 7/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αλλαγες
Οι εκπαιδευτικές αλλαγές και οι πρωτογενείς πηγές δεδομένων
«Αναξιοποίητες πηγές ποιοτικών δεδομένων, ίσως γιατί θέλουμε να προχωρούμε σε εκπαιδευτικές αλλαγές χωρίς αξιολόγηση και σύμφωνα με τις ιδεοληψίες...
Οι εκπαιδευτικές αλλαγές και οι πρωτογενείς πηγές δεδομένων