Πλημμύρες στη Λάρισα
Βοήθημα 250 ευρώ για τους πλημμυροπαθείς «φαγώθηκε» από τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία και Δημόσιο - Σωρεία καταγγελιών

Οργή προκαλεί σωρεία καταγγελιών στη Μητρόπολη Λάρισας από πληγέντες πλημμυροπαθείς, ότι το βοήθημα των 250 ευρώ που τους είχε καταβάλει στη Λάρισα τελικά… «φαγώθηκε» από τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία και Δημόσιο, λόγω οφειλών!

Η Μητρόπολη με ανακοίνωσή της, καλεί τους πολίτες που διαπίστωσαν τα παραπάνω, να κάνουν αίτηση στον φορέα κατάσχεσης για να εισπράξουν κανονικά το βοήθημα.

Η ανακοίνωση της Μητρόπολης Λάρισας

«Η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου μετά τη δημοσίευση του Ν. 5128/2024 (Φ.Ε.Κ. 118/30.07.2024, τ. Α´), στο άρθρο 56 του οποίου προβλέπεται ότι στα πλαίσια φιλανθρωπικής δράσης των Εκκλησιαστικών Νομικών Προσώπων προς φυσικά ή νομικά πρόσωπα που έχουν πληγεί από καταστρεπτικά φυσικά φαινόμενα και έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, οι οικονομικές ενισχύσεις που καταβάλλονται από τα Εκκλησιαστικά Νομικά Πρόσωπα είναι ακατάσχετες έναντι του Δημοσίου για φορολογικές οφειλές, των Ασφαλιστικών Ταμείων και των Τραπεζών, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όσους συνήργησαν στην ανωτέρω ρύθμιση.

Το πρόβλημα προέκυψε μετά την απόφαση της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου να καταβάλει στους λογαριασμούς των πλημμυροπαθών αδελφών μας διακόσια πενήντα ευρώ (250€) ως έκτακτη οικονομική τους ενίσχυση. Με έκπληξη γίναμε αποδέκτες παραπόνων από δικαιούχους για το ότι τα χρήματα που ως βοήθημα έδινε η τοπική μας Εκκλησία, κατάσχονταν για οφειλές προς το Δημόσιο, τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τις Τράπεζες. Αμέσως τότε με επιστολή μας (08-12-2023) απευθυνθήκαμε στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος προκειμένου να προκαλέσει σχετική νομοθετική ρύθμιση, ώστε να καταστούν ακατάσχετες οι οικονομικές ενισχύσεις εκ μέρους της Εκκλησίας μας. Σχετική ερώτηση (03-04-2024) είχε υποβάλει τότε στη Βουλή των Ελλήνων και ο Αξιότιμος κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, Βουλευτής Λάρισας. Επίσης, ειδική νύξη είχε γίνει στον Εξοχώτατο κ. Κωστή Χατζηδάκη, Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κατά την επίσκεψή του στην Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου (11-05-2024).

Ήδη με τον τελευταίο Νόμο που αφορά σε θέματα του Υπουργείου Παιδείας, έγινε δεκτή η πρόταση της Ιεράς Μητροπόλεως και μάλιστα με την είδική πρόβλεψη πως όσα βοηθήματα κατασχέθηκαν, οι δικαιούχοι τους μπορούν με απλή αίτησή τους να διεκδικήσουν την επιστροφή τους. Κατόπιν αυτού, ευχαριστώντας ακόμη μια φορά όσους συνήργησαν για την παραπάνω νομοθετική ρύθμιση, καθώς και τα κόμματα που την στήριξαν στην ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο, παρακαλούμε όσους εμπερίστατους αδελφούς μας είδαν την οικονομική ενίσχυση που τους χορήγησε η Ιερά μας Μητρόπολη να κατάσχεται, να απευθυνθούν με απλή αίτησή τους στο φορέα κατάσχεσης για να το λάβουν κανονικά».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 7/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ypaith
ΥΠΑΙΘΑ: Έναρξη του έργου «Διεθνοποίηση εκπαιδευτικών υπηρεσιών των ΑΕΙ» 
Έναρξη του έργου «Διεθνοποίηση εκπαιδευτικών υπηρεσιών των ΑΕΙ» του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού
ΥΠΑΙΘΑ: Έναρξη του έργου «Διεθνοποίηση εκπαιδευτικών υπηρεσιών των ΑΕΙ»