Φωτιά στα Δερβενοχώρια
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Τα πύρινα μέτωπα στο νότιο Ρέθυμνο βρίσκονται σε εξέλιξη

Εξακολουθεί να καίει η πυρκαγιά που ξέσπασε την Τετάρτη στο Αμάρι του Ρεθύμνου Κρήτης, παρά την ολονύχτια μάχη που έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεση της φωτιάς.

Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή ώθησαν σε επέκταση της φωτιάς και στον Άγιο Βασίλειο.

Οι πύρινες γλώσσες απείλησαν χθες την Αγία Παρασκευή αλλά ευτυχώς οι πυροσβέστες κατάφεραν να σώσουν τα σπίτια πριν η φωτιά επεκταθεί.

Ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας της περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνης, Μιχάλης Σαρρής, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι έχουν καεί εκατοντάδες ελιές.

Τα πύρινα μέτωπα στο νότιο Ρέθυμνο βρίσκονται σε εξέλιξη ενώ σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η εικόνα της φωτιάς έχει βελτιωθεί καθώς έχουν κοπάσει οι άνεμοι. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν σε διάσπαρτες εστίες.

Ήχησε 3 φορές το 112 -Εκκενώθηκε η Αγία Παρασκευή

Ο οικισμός της Αγίας Παρασκευής εκκενώθηκε από χθες το απόγευμα με τους πυροσβέστες και αστυνομικούς να ελέγχουν τα σπίτια, ώστε να απομακρυνθεί και ο τελευταίος κάτοικος, έπειτα από την αποστολή μηνύματος του 112.

Μηνύματα εστάλησαν στο Αποδούλου και στις περιοχές που βρίσκονται ανάμεσα στο Χωρδάκι και στον Άγιο Ιωάννη, προκειμένου άπαντες να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν 228 πυροσβέστες με 47 οχήματα, υδροφόρες, 14 πεζοπόρες ομάδες. Με το πρώτο φως της ημέρας απογειώθηκαν τα εναέρια μέσα, τα οποία θα προχωρήσουν σε ρίψεις νερού.

Στη μεγάλη φωτιά στο Ρέθυμνο συνδράμουν και 32 δασοκομάντος, οι οποίοι έφτασαν στη Κρήτη το βράδυ της Τετάρτης από την Αθήνα.

Σε επιφυλακή βρίσκονται επίσης οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας των ΟΤΑ, έτοιμες να συνδράμουν όπου χρειαστεί. Στην προσπάθεια να προστατεύσουν τις περιουσίες τους και να παραμείνουν ασφαλείς, σε πολλές περιοχές παραμένουν εθελοντές και κάτοικοι, προσφέροντας πολύτιμη βοήθεια στις δυνάμεις πυρόσβεσης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 9/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

periballontiki ekpaideush
Παν.Αιγαίου: Πιστοποίηση Εκπαιδευτικών στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση
Πανεπιστημιακό Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για χιλιάδες εκπαιδευτικούς - Αφορά το νέο μάθημα "ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ" που έχει μπε στα...
Παν.Αιγαίου: Πιστοποίηση Εκπαιδευτικών στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση