Γάτα
Tι να κάνετε αν η γάτα σας μαδάει η γάτα σας περισσότερο το καλοκαίρι

Και όταν λέμε πολύ, εννοούμε πάρα πολύ. Τρίχες βρίσκονται παντού, ακόμα και στα πιο περίεργα μέρη. Το σπίτι δεν είναι σχεδόν ποτέ καθαρό αφού η γάτα σας από όπου περνάει αφήνει μια τούφα από το μαλακό και γυαλιστερό τρίχωμά της.

Έχετε απελπιστεί; Λογικό!

Αλλά υπάρχουν μερικές συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε για να μειώσετε την τριχόπτωση του μικρού σας αίλουρου και ελπίζουμε να σας βοηθήσουν.

Ας δούμε, λοιπόν, τι μπορείτε να κάνετε.

Αρχικά, πρέπει να προμηθευτείτε με μια καλή χτένα-βούρτσα, ειδική για γάτες. Υπάρχουν πολλά σχέδια και χρώματα στην αγορά και μπορείτε να βρείτε πολύ οικονομικές και ποιοτικές. Αν δεν ξέρετε ποια να διαλέξετε, μπορείτε να ρωτήσετε έναν επαγγελματία groomer ή τον υπάλληλο του pet shop που θα επισκεφτείτε. Αφού τελειώσετε με αυτή την πολύτιμη αγορά, μπορείτε να συνεχίσετε με το βούρτσισμα της γάτας σας. Συνίσταται να κάνετε το grooming της γάτας σας δύο τρεις φορές την εβδομάδα, αλλά αν υπάρχει δυνατότητα μπορείτε να το κάνετε και κάθε μέρα – ειδικά αν το επιτρέπει το τρίχωμά της. Οι γάτες περιποιούνται τον εαυτό τους καθημερινά κάνοντας «μπάνιο», όμως ένα χεράκι βοηθείας είναι πάντα καλοδεχούμενο. Επιπλέον, με το να περιποιείστε την γατούλα σας, ενισχύει τον δεσμό σας μαζί της και την κάνει να σας εμπιστεύεται ακόμα περισσότερο.

Αν και ξέρουμε πόσο δεν αγαπούν το νερό οι γάτες, αν δική σας το ανέχεται μπορείτε να την κάνετε ένα δροσιστικό μπανάκι. Εντάξει, το πιο πιθανό είναι να βγείτε με γρατζουνιές από το μπάνιο αλλά αξίζει την προσπάθεια. Χτενίστε την απαλά πριν και μετά το μπάνιο και θα δείτε πόσες τρίχες θα φύγουν από πάνω της, και μετά έστω για λίγες μέρες θα μαδάει λιγότερο. Βέβαια, αν πραγματικά η γάτα σας σιχαίνεται το μπάνιο, καλό είναι να το αφήσετε. Αντ’ αυτού μπορείτε να βρέξετε με δροσερό νερό μια πετσέτα και να την σκουπίσετε. Θα εκπλαγείτε με το πόσες τρίχες θα παγιδεύσετε σε μια τόση δα πετσέτα. Όσο για το πόσο συχνά πρέπει να κάνετε μπάνιο τη γάτα σας, θα σας προτείναμε να μην το παρακάνετε και να μην την κάνετε μπάνιο πάνω από μία φορά τον μήνα.

Βεβαιωθείτε, επίσης, ότι η γάτα σας πίνει αρκετό νερό. Είναι σημαντικό, ειδικά το καλοκαίρι με τις τόσο υψηλές θερμοκρασίες, να παραμένει σωστά ενυδατωμένη, καθώς το νερό εκτός των άλλων, βοηθάει και στην καλή υγεία του τριχώματος.

Αν παρατηρήσετε ότι η τριχόπτωση συνεχίζεται και μάλιστα σε υπερβολικό βαθμό, τότε καλό είναι να επικοινωνήσετε με τον/την κτηνίατρό σας. Ίσως χρειαστεί να κάνετε κάποιες εξετάσεις γιατί η γάτα σας μπορεί να έχει για παράδειγμα μύκητες, υποθυρεοειδισμό, κάποιο ορμονικό πρόβλημα ή ακόμα η έντονη τριχόπτωση να οφείλεται σε κακή διατροφή ή αλλεργίες. Δεν χρειάζεται να αγχωθείτε. Ο/Η κτηνίατρος είναι πάντα ο/η καλύτερος/η σύμβουλος και είναι σίγουρο ότι θα σας βοηθήσει είτε δίνοντας την κατάλληλη θεραπεία στη γάτα σας είτε βιταμίνες.

Σε καμία περίπτωση μην ξυρίσετε το τρίχωμα της γάτας σας γιατί ούτε θα λύσει το πρόβλημα αλλά αντιθέτως μπορεί να την αγχώσετε. Μην ξεχνάτε ότι η γούνα της παίζει τον ρόλο του μονωτή και αν την ξυρίσετε μπορεί να ζεσταίνεται ακόμα περισσότερο.

Συνοψίζοντας

Το καλοκαίρι εκτός από αγαπημένη είναι και δύσκολη εποχή και ο καθένας από εμάς έχει τους δικούς του λόγους. Καταλαβαίνουμε ότι το να βρίσκετε παντού τρίχες της γάτας σας δεν είναι και ό,τι καλύτερο αλλά όπως έχουμε ξαναπεί: καλοκαίρι είναι, θα περάσει.

Πηγή: petmou.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 12/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τεστ προσωπικότητας
Τεστ προσωπικότητας: Αυτό που βλέπετε πρώτα δείχνει τον πραγματικό σας εαυτό
Τεστ προσωπικότητας: Αυτό που βλέπετε πρώτα στην εικόνα μπορεί να αποκαλύψει τον πραγματικό σας εαυτό
Τεστ προσωπικότητας: Αυτό που βλέπετε πρώτα δείχνει τον πραγματικό σας εαυτό
Ουρολοίμωξη
Ουρολοιμώξεις: Γιατί υποτροπιάζουν – Πώς θα προστατευτείτε
Ως υποτροπιάζουσα λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος ορίζεται συνήθως η επανεμφάνιση τριών ή περισσότερων επεισοδίων μέσα σε διάστημα ενός έτους, ή...
Ουρολοιμώξεις: Γιατί υποτροπιάζουν – Πώς θα προστατευτείτε