Thumbnail
8 σημάδια ότι μπορεί να είστε ιδιοφυΐα, χωρίς καν να το καταλαβαίνετε

Δεν υπάρχει κανένας άνθρωπος εκεί έξω που δεν θέλει να είναι έξυπνος ή τουλάχιστον, να τον θεωρούν έξυπνο. Ωστόσο, όπως έχουμε πει ξανά, η ευφυΐα είναι κάτι υποκειμενικό. Είναι κάτι που άλλος το μεταφράζει ως υψηλή νοημοσύνη, άλλoς ως αντίληψη, άλλος ως προσαρμοστικότητα.

Τελικά, όμως, τι είναι αυτό που κάνει έναν άνθρωπο ιδιοφυΐα; Τι είναι αυτό που πραγματικά τον χαρακτηρίζει; Υπάρχουν ενδείξεις ότι κάποιος είναι τόσο έξυπνος; Ευτυχώς, υπάρχουν και μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις κι εσύ για να καταλάβεις εάν είσαι μια ιδιοφυΐα ή αν είναι όλα στο μυαλό σου.

Ας ξεκινήσουμε:

Κάνεις πολλές ερωτήσεις

Εάν έχεις την τάση να κάνεις συνέχεια πολλές ερωτήσεις, είναι σημάδι ότι είσαι ιδιοφυΐα. Το να κάνεις ερωτήσεις δείχνει την προθυμία σου να μάθεις και να εξερευνήσεις τα πράγματα που δεν καταλαβαίνεις.

Ονειροπολείς συνεχώς

Οι άνθρωποι που είναι ιδιοφυΐες πιάνουν συχνά τον εαυτό τους να ονειροπολεί. Έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι οι έξυπνοι άνθρωποι ονειροπολούν επειδή έχουν υπερβολική εγκεφαλική δύναμη ώστε να εμποδίσουν το μυαλό τους να περιπλανηθεί.

Είσαι ακατάστατος

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αντέχουν την ακαταστασία. Ωστόσο, έχει αποδειχθεί ότι τα ακατάστατα περιβάλλοντα ενθαρρύνουν την καινοτόμο σκέψη. Οπότε, εάν έχεις την τάση να είσαι ακατάστατος, μην αισθάνεσαι άσχημα. Αυτό, μπορεί απλώς να σημαίνει πως έχεις ένα έξυπνο μυαλό.

Μιλάς στον εαυτό σου

Το να μιλάς στον εαυτό σου έχει από καιρό στιγματιστεί ως παράξενο. Αλλά, αν έχεις τη συνήθεια να το κάνεις αυτό, τότε είναι σημάδι που είσαι ιδιοφυΐα. Η αυτοομιλία σε βοηθάει να έρχεσαι σε επαφή με το μέσα σου και να επεξεργάζεσαι τα πράγματα πιο γρήγορα.

Απολαμβάνεις τη μοναξιά

Οι περισσότεροι άνθρωποι απολαμβάνουν να περνούν λίγο χρόνο μόνοι τους, αλλά οι έξυπνοι άνθρωποι πραγματικά το εκτιμούν υπερβολικά αυτό. Είναι εύκολο να αποκαλείς αυτούς τους ανθρώπους αντικοινωνικούς, αλλά είναι απλώς εξαιρετικά έξυπνοι. Με βάση τα ερευνητικά στοιχεία, οι εσωστρεφείς άνθρωποι έχουν περισσότερη δραστηριότητα στον μετωπιαίο λοβό σε σύγκριση με τους εξωστρεφείς. Αυτό τείνει να συνδέεται με εκτελεστικές λειτουργίες όπως οι γνωστικές δεξιότητες, ο προγραμματισμός και η οργάνωση.

Είσαι ανήσυχος

Υπολογίζεται ότι το 4% του παγκόσμιου πληθυσμού πάσχει από αγχώδη διαταραχή, αλλά αν είσαι πολύ ανήσυχος, μπορεί να οφείλεται απλώς στο ότι είσαι έξυπνος. Η έρευνα δείχνει ότι όσοι έχουν υψηλότερη νοημοσύνη τείνουν να έχουν ψυχικές διαταραχές, συμπεριλαμβανομένου του άγχους.

Ακούς περισσότερο και μιλάς λιγότερο

Οι άνθρωποι με υψηλή ευφυΐα είναι συνήθως ακροατές παρά ομιλητές. Και πάντα, όσοι είναι ιδιαίτερα έξυπνοι έχουν ένα κοινό: το να είναι εξαιρετικοί ακροατές. Οι εξαιρετικά ευφυείς άνθρωποι μπορούν να αντιληφθούν τις αλληλεπιδράσεις ολιστικά και όχι ατομικιστικά, γεγονός που τους καθιστά τους καλυτέρους συνομιλητές εκεί έξω.

Θέλεις να δοκιμάζεις νέα πράγματα

Το να θέλεις να δοκιμάζεις νέα πράγματα και εμπειρίες, δείχνει μια έμφυτη περιέργεια. Και η περιέργεια είναι πάντα ένδειξη υψηλής νοημοσύνης. Θέλεις να γνωρίζεις τον κόσμο γύρω σου, κι αυτό είναι μόνο προτέρημα.

Πηγή: jenny.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

odontiatros_robot
Οδοντίατρος-ρομπότ πραγματοποίησε την πρώτη πλήρως αυτοματοποιημένη επέμβαση στον κόσμο
Οδοντίατρος – ρομπότ ολοκληρώνει την πρώτη επιτυχή επέμβαση χωρίς ανθρώπινη βοήθεια!
Οδοντίατρος-ρομπότ πραγματοποίησε την πρώτη πλήρως αυτοματοποιημένη επέμβαση στον κόσμο