Thumbnail
Το χειρότερο πράγμα που παρατηρεί στους ασθενείς της, είναι η μυϊκή αδυναμία, η οποία είναι πιο στενά συνδεδεμένη με την υγεία του εγκεφάλου.

Ας είμαστε ειλικρινείς. Σήμερα, είναι πιο εύκολο από ποτέ να καθόμαστε απλώς στον καναπέ ένα απόγευμα Παρασκευής και να παρακολουθήσουμε μία ολόκληρη σειρά του Netflix αντί, ας πούμε, να επιλέξουμε να βγούμε έξω να περπατήσουμε ή να κάνουμε οποιαδήποτε μορφή γυμναστικής.

Σύμφωνα με αναλυτικό δημοσίευμα στο jenny.gr, οι περισσότεροι άνθρωποι εγκαταλείπουμε τις προπονήσεις επειδή το μόνο που μας νοιάζει είναι η δουλειά. Έτσι, καταλήγουμε να κάνουμε πολλά ταυτόχρονα, δεν τρώμε σωστά, δεν ασκούμαστε – και γενικά δεν φροντίζουμε τον εαυτό μας. Και δυστυχώς, αυτό είναι ό,τι χειρότερο για τον εγκέφαλό μας.

Σύμφωνα με την Κιμ Τζόνσον Χάτσετ, νευρολόγο σε πανεπιστήμιο στο Κάνσας Σίτι του Μιζούρι, το χειρότερο πράγμα που παρατηρεί στους ασθενείς της, είναι η μυϊκή αδυναμία, η οποία είναι πιο στενά συνδεδεμένη με την υγεία του εγκεφάλου. Κάθε φορά που αθλούμαστε, όπως σημειώνει, εκκρίνουμε ένα πεπτίδιο που συμμετέχει στη ρύθμιση των νευρώνων στον εγκέφαλο. Όταν κάνουμε cardio, αυξάνεται επίσης η ροή του αίματος στον εγκέφαλο, κάτι που βελτιώνει τη γνωστική λειτουργία. Όπως τονίζει η ειδικός, λίγη καθημερινή κίνηση μειώνει και τον κίνδυνο άνοιας.

Σύμφωνα με τη νευρολόγο, κάνοντας μερικές αλλαγές στην καθημερινότητά μας, ήδη από την ηλικία των 30 ή 40 ετών, μπορούμε τόσο να προστατεύσουμε τον εγκέφαλό μας, όσο και να απομακρύνουμε τον κίνδυνο γνωστικής παρακμής. Είναι έξυπνο να κάνουμε μια επένδυση για την υγεία μας. Έτσι, η Κιμ Χάνσετ τονίζει πως στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να κάνουμε κάποιο είδος σωματικής δραστηριότητας για 25 έως 30 λεπτά κάθε μέρα και προπόνηση ενδυνάμωσης για περίπου 30 λεπτά τρεις έως τέσσερις φορές την εβδομάδα.

«Τελικά, αυτό που θα ήθελα να γνωρίζουν οι άνθρωποι είναι ότι έχουν περισσότερο έλεγχο στη διαδικασία γήρανσης από ό,τι φαντάζονται. Το να γίνεσαι όλο και πιο αδύναμος όσο μεγαλώνεις δεν είναι αναπόφευκτο και η τακτική άσκηση και η προπόνηση ενδυνάμωσης θα αποδώσουν καρπούς στο τέλος», σημειώνει η ειδικός.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 16/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

talk
Ελιγμός πτώχευσης για το ταλκ... αμιάντου
Με τη διάσπασή της σε μικρές εταιρείες, εκ των οποίων η μία θα είναι η «κακή» που θα απορροφήσει τη ζημία από τις αγωγές, αναμένεται να ανακοινώσει...
Ελιγμός πτώχευσης για το ταλκ... αμιάντου