Τα ψάρια είναι μια σημαντική πηγή πρωτεΐνης, φωσφόρου και καλών λιπαρών, που χρειάζονται στη διατροφή μας 1-2 φορές την εβδομάδα.
Η σαρδέλα, συγκεκριμένα, είναι ιδιαίτερα θρεπτική, με υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνη D και B12 και πρωτεΐνη και έχει πολύ χαμηλά ποσοστά επιμόλυνσης από υδράργυρο.
Τα οφέλη της σαρδέλας
Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα της σαρδέλας έχουν πολλά οφέλη στην υγεία, παρέχοντας προστασία από καρδιαγγειακά νοσήματα, συμβάλλοντας στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου και παίζοντας ρόλο στην μείωση του κινδύνου προσβολής από χρόνιες ασθένειες, όπως αρθρίτιδα και καρκίνος.
Μπορείτε να τις απολαύσετε με διάφορους τρόπους, στο φούρνο, παστές ή ψητές, με μια πλούσια σαλάτα για έξτρα φυτικές ίνες στη διατροφή. Όσο για τις θερμίδες τους, μια μερίδα σαρδέλες ψητές αποδίδει περίπου 180 θερμίδες και μπορεί να αποτελέσει εξαιρετικό μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα, με μια μεγάλη σαλάτα και μια φέτα μαύρο ψωμί.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό
ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)
Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 25/11
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη