Thumbnail
Σεισμός στην Κρήτη: Επιφυλακτικοί οι σεισμολόγοι - «Πολύ νωρίς να πούμε εάν είναι ο κύριος»

«Ταρακουνήθηκε» η Κρήτη στη διάρκεια του μεγάλου σεισμού των 5,2 Ρίχτερ που καταγράφηκε το απόγευμα της Τετάρτης με τη δόνηση -παρότι το επίκεντρό της καταγράφηκε σε θαλάσσιο χώρο- να γίνεται αισθητή σε αρκετές περιοχές.

Οι σεισμολόγοι προς το παρόν κρατάνε στάση αναμονής, με τον Γεράσιμο Παπαδόπουλο, να τονίζει πως είναι νωρίς «να πούμε εάν είναι ο κύριος σεισμός».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γ. Παπαδόπουλου: «Προ ολίγου, σεισμός μεγέθους 5,2 κοντά στη Γαύδο, στο θαλάσσιο χώρο σε απόσταση περίπου 45 χλμ. νοτίως των Σφακίων. Είναι πολύ νωρίς για να αποφανθούμε αν είναι ο κύριος. Αυτό θέλει δουλειά για να απαντηθεί. Πάντως ο σεισμός έγινε σε σημαντική απόσταση από την Κρήτη. Αναμένουμε ειδήσεις από τη Γαύδο που βρίσκεται κοντά στο επίκεντρο».

Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές

Πάντως, δεν υπάρχουν προς το παρόν αναφορές για ζημιές σε Ρέθυμνο, Χανιά και Ηράκλειο. Σύμφωνα με τη δήμαρχο Γαύδου Λίλιαν Στεφανάκη όπως είπε στο ΑΠΕ "κουνηθήκαμε αρκετά κάποιοι φοβήθηκαν, δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές μόνο για οικιακά σκεύη και ποτήρια που έπεσαν σε κουζίνες και καταστήματα".

Ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας στο Ρέθυμνο Μιχάλης Σαρρής είπε στο ΑΠΕ ότι «δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές, γίνονται οι σχετικές επικοινωνίες με χωριά και οικισμούς και αρμόδιους. Νιώσαμε πολύ έντονα το φαινόμενο. Ταρακουνηθήκαμε σοβαρά».

Ο δήμαρχος Σφακίων Γιάννης Ζερβός, δήλωσε στο ΑΠΕ πως υπήρξε μεγάλη αναστάτωση, «ενημερώθηκα για κάποιες ρωγμές στο δημαρχείο, έστειλα μηχανικό να αξιολογήσει και θα ενημερώσω σχετικά». Πάντως άλλες προς το παρόν αναφορές για ζημιές δεν υπάρχουν.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 28/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΣΕΠ
ΑΣΕΠ 2Κ/2024: Από την Πέμπτη τα δικαιολογητικά για 200 μόνιμους σε νοσοκομεία
Ξεκινά την Πέμπτη 29 Αυγούστου η υποβολή δικαιολογητικών στο ΑΣΕΠ, για την πλήρωση 200 θέσεων μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με συμβάσεις...
ΑΣΕΠ 2Κ/2024: Από την Πέμπτη τα δικαιολογητικά για 200 μόνιμους σε νοσοκομεία
mitsotakis-pierrakakis
Στο Μαξίμου αύριο με Μητσοτάκη η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας - Τι θα συζητηθεί
Τον πρωθυπουργό απασχολεί η αυξανόμενη ένταση και οι αντιδράσεις των εκπαιδευτικών για την αξιολόγηση, τους μισθούς, τα υπερφορτωμένα τμήματα και την...
Στο Μαξίμου αύριο με Μητσοτάκη η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας - Τι θα συζητηθεί