kairos
Έρχονται καταιγίδες από σήμερα - Οι περιοχές που θα «χτυπηθούν»

«Κλείδωσε» η πρώτη οργανωμένη κακοκαιρία του φετινού Φθινοπώρου, με τα στοιχεία να δείχνουν πως θα ξεσπάσει από την επόμενη εβδομάδα και θα έχει ως χαρακτηριστικό της τις πολλές βροχές.

Σε ανάρτησή του στο Χ ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, αναφέρει πως στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται το πρώτο φθινοπωρινό σύστημα, ενώ δημοσιεύει και χάρτες με τις περιοχές στις οποίες αναμένονται καταιγίδες μέχρι την Κυριακή, προσθέτοντας ότι κοινό χαρακτηριστικό όλων των ημερών θα είναι «οι άνεμοι το πολύ 5 με 6 μποφόρ και οι θερμοκρασίες λίγο πάνω από τα κανονικά επίπεδα».

Πιο αναλυτικά για τον καιρό των επόμενων ημερών ο Θοδωρής Κολυδάς αναφέρει «σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη στο Ιόνιο και το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στην Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο».

Την Παρασκευή στο βόρειο Ιόνιο και πιθανόν στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες μέχρι το απόγευμα, οι οποίες θα είναι πιθανόν ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα, το μεσημέρι και το απόγευμα προβλέπεται αστάθεια στα ηπειρωτικά, κυρίως στα βόρεια.

Το Σάββατο στο βόρειο Ιόνιο και τα βόρεια ηπειρωτικά προβλέπονται τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα, αναμένονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες από το μεσημέρι έως το απόγευμα θα πυκνώσουν στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά.

Για την Κυριακή, στην Κεντρική Μακεδονία και την Ανατολική Θεσσαλία προβλέπονται τοπικές βροχές, κατά διαστήματα και από το μεσημέρι πρόσκαιρες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρξει περιορισμένη αστάθεια στα ηπειρωτικά.

Για την επόμενη Δευτέρα (9.9.24) και την Τρίτη (10.9.24), σύμφωνα με τον κ. Κολυδά, υπάρχει ένα βαρομετρικό χαμηλό που έρχεται από τα δυτικά και το οποίο είναι το πρώτο φθινοπωρινό σύστημα με πολλές βροχές, κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και το Ανατολικό Αιγαίο.

Όπως επισημαίνει, όλες τις μέρες θα πνέουν άνεμοι έντασης 5 με 6 μποφόρ στο Αιγαίο με τις θερμοκρασίες να βρίσκονται λίγο πάνω από τα κανονικά επίπεδα.

Δείτε την ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά:

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 4/9

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

bullying
Ζάκυνθος: Νέα υπόθεση εκφοβισμού, βίας και ληστείας σε βάρος 14χρονου από συνομήλικούς του
H Ασφάλεια συνέλαβε τους γονείς των τριών δραστών, με την κατηγορία της παραμέλησης ανηλίκων και όλοι μαζί αύριο θα οδηγηθούν ενώπιον του Εισαγγελέα...
Ζάκυνθος: Νέα υπόθεση εκφοβισμού, βίας και ληστείας σε βάρος 14χρονου από συνομήλικούς του
pierrakakis
Πιερρακάκης για τις συγχωνεύσεις τμημάτων: Προχωρούμε σε εξορθολογισμό
«Στόχος μας να υπάρχουν διορισμοί καθηγητών κάθε χρόνο – Συνέπειες για τα κινητά- Δεν ισχύει ότι υπάρχουν κενά στα σχολεία από εκπαιδευτικούς»
Πιερρακάκης για τις συγχωνεύσεις τμημάτων: Προχωρούμε σε εξορθολογισμό