H ανάκλησh κατσικίσιου τυρiού αποφασίστηκε από τις Γαλλικές Αρχές, μετά τον εντοπισμό παρτίδων μολυσμένα με το βακτήριο E.coli
Μετά από αναλύσεις εντοπίστηκε το παθογόνο βακτήριο Escerichia Coli που παράγει τοξίνες SHIGA (STEC).
Η μετάδοση του νοσήματος μπορεί να γίνει:
- με κατανάλωση μολυσμένου τροφίμου ή νερού. Συνήθως το μολυσμένο τρόφιμο είναι ωμό ή ατελώς μαγειρεμένο κρέας, φρούτα ή λαχανικά και διάφορα γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως μη παστεριωμένο φρέσκο γάλα, μαλακά τυριά και γιαούρτι.
Ένα τρόφιμο είναι δυνατόν να έχει μολυνθεί κατά την προετοιμασία του προς κατανάλωση από μολυσμένο άτομο που δεν έπλυνε καλά τα χέρια του μετά τη χρήση τουαλέτας. Θα πρέπει επίσης να αποφεύγεται η κατανάλωση νωπού γάλακτος και προϊόντων νωπού γάλακτος. Θα πρέπει να προτιμώνται τα συμπιεσμένα μαγειρεμένα τυριά (όπως Emmental, Comté κ.λπ.), τα επεξεργασμένα τυροκομικά προϊόντα και τα τυριά από παστεριωμένο γάλα.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Είσαι άνεργος στο κέντρο της Αθήνας; ΠΑΡΕ ΤΩΡΑ έκτακτο επίδομα 1000 ευρώ
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό
ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)
Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 16/12
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ