Μακαρονάδα με μελιτζάνες και φέτα
Μια πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή που αξιοποιεί στο έπακρο τα λαχανικά του κήπου μας και των μικρών μποστανιών και θα γίνει ο πρωταγωνιστής του οικογενειακού μας τραπεζιού

Ένα λαχταριστό και ελαφρύ μεσογειακό πιάτο που μπορεί να γίνει με ότι ζυμαρικά θέλετε καθώς και με τοπικά τυριά της περιοχής σας, όπως μυζήθρα, ανθότυρο, τελεμέ, κατσικίσιο κτλ.

Υλικά για τη Συνταγή

2 μελιτζάνες, μετρίου μεγέθους, κομμένες σε κύβους

3 ντομάτες, αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες

½ κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένο

1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ

Ελαιόλαδο κατά βούληση

Αλατοπίπερο κατά βούληση

1 τσιμπιά ζάχαρη

1-2 κουταλιές της σούπας βασιλικό, ψιλοκομμένο

100 γραμμάρια φέτα, θρυμματισμένη

300 γραμμάρια σπαγγέτι ή οποιοδήποτε άλλο ζυμαρικό επιθυμείτε

Εκτέλεση

1.Αρχικά ετοιμάστε τις μελιτζάνες. Κόψτε τις σε μικρούς κύβους, ραντίστε τις με ελαιόλαδο και ψήστε τις στο φούρνο ή στη φριτέζα αέρος στους 200ο C για 15 λεπτά περίπου. Αποσύρετε και συνεχίστε με τη σάλτσα.

2. Βάλτε σε μια κατσαρόλα 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο, για 2-3 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίξτε μια τσιμπιά ζάχαρη και φέρτε τα κρεμμύδια 1-2 ακόμα βόλτες, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και να γυαλίσουν. Προσθέστε τον πελτέ και ανακατέψτε καλά. Τέλος ρίξτε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, φέρτε το μίγμα σε βρασμό, αλατοπιπερώστε, σκεπάστε με το καπάκι της κατσαρόλας και χαμηλώστε τη φωτιά ώστε να σιγομαγειρευτεί η σάλτσα για 5 με 10 λεπτά.

3 .Μόλις πιει η σάλτσα τα πολλά υγρά της, ρίξτε τα κομμάτια της ψημένης μελιτζάνας και ανακατέψτε. Δοκιμάστε τις γεύσεις και αρτύστε ανάλογα, έχοντας κατά νου ότι η τριμμένη φέτα θα αυξήσει την αλμυρότητα της σάλτσας. Πασπαλίστε με τον ψιλοκομμένο βασιλικό και αποσύρετε από τη φωτιά.

4. Στο μεταξύ βράστε τα σπαγγέτι ή τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίστε τα, ρίξτε τα μέσα στη σάλτσα, ανακατέψτε καλά και βάλτε τα σε μια πιατέλα.

5. Σερβίρετε την καλοκαιρινή μακαρονάδα, πασπαλίζοντας με την τριμμένη φέτα, ραντίστε με λίγο επιπλέον ωμό ελαιόλαδο και στολίστε με κλωναράκια φρέσκου βασιλικού.

Συμβουλή

Αν η σάλτσα ντομάτας πήξει πολύ, αραιώστε την με λίγο από το νερό που έχετε κρατήσει από τον βρασμό των ζυμαρικών.

Πηγή: topontiki.gr/Βάσω Κατσανικάκη

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 9/9

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πληροφορική Γυμνασίου - ΙΕΠ
ΙΕΠ: Εγκρίθηκε νέο εκπαιδευτικό υλικό για την Πληροφορική Γυμνασίου
ΙΕΠ: Ενημερωτική ημερίδα την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου για το νέο εκπαιδευτικό υλικό του μαθήματος Πληροφορικής του Γυμνασίου
ΙΕΠ: Εγκρίθηκε νέο εκπαιδευτικό υλικό για την Πληροφορική Γυμνασίου