kakokairia_vroxes
Intime | ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ
Προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα αυτό το διήμερο, η διαφωνία μετεωρολόγων – «Ένα καλό νέο για όλους»

Για πτώση της θερμοκρασίας κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα από τα μέσα Σεπτεμβρίου, κάνει λόγο ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θοδωρής Κολυδάς σε ανάρτησή του στο Facebook. Σύμφωνα με τον κ. Κολυδά «μετά τα μέσα του Σεπτεμβρίου και για πρώτη φορά μετά από ένα τετράμηνο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δούμε θερμοκρασίες κάτω από τα κανονικά επίπεδα».

«Υπάρχει βέβαια μεγάλη αβεβαιότητα, αλλά είναι εμφανής η πτωτική πορεία του υδραργύρου, μάλιστα και συνοδεία βροχών» σημειώνει και παραθέτει πίνακα με τις κανονικές θερμοκρασίες για τον Σεπτέμβριο και τις θερμοκρασίες που προβλέπονται για φέτος επισημαίνοντας πως «από την αρχαιότητα οι αρχές του Σεπτέμβρη ήταν πάντα δύσκολες, λόγω άπνοιας και της αύξησης της υγρασίας στην Αθήνα».

Εντωμεταξύ, σε χθεσινή του ανάρτηση, ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης έκανε λόγο για διήμερο με τοπικά έντονα καιρικά φαινόμενα. «Διαταραχή στη μέση ατμόσφαιρα από τα βόρεια βορειοδυτικά Βαλκάνια αναμένεται να επηρεάσει τον καιρό της χώρας μας καθώς αυτή θα κινηθεί προς τα νοτιοανατολικά (χάρτης 1).

Έτσι λοιπόν το διήμερο Παρασκευή – Σάββατο αναμένονται τοπικά έντονα καιρικά φαινόμενα (βροχές – καταιγίδες) προς τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τα οποία πολύ πιθανό τοπικά να συνοδεύονται από χαλάζι και έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα (κεραυνοί).

Η εξέλιξη του νέου κύματος κακοκαιρίας

Αύριο Παρασκευή κοντά στο μεσημέρι θα αρχίσει να επηρεάζεται η βορειοδυτική χώρα (βόρειο Ιόνιο, Ήπειρος, δυτική Μακεδονία) με έντονες βροχές – καταιγίδες φαινόμενα τα οποία είναι σε θέση σε τοπικό επίπεδο να προκαλέσουν και προβλήματα.

Μέχρι το τέλος της ημέρας τα φαινόμενα αυτά θα απασχολήσουν κι άλλες περιοχές προς τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια (χάρτης 2).

Το Σάββατο αναμένεται η κορύφωση του κύματος κακοκαιρίας όπου κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα θα συναντήσουμε έντονα φαινόμενα προς τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια (χάρτης 3).

Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από τα βόρεια βορειοανατολικά τμήματα και βαθμιαία θα εξαπλωθούν δυτικότερα και νοτιότερα.

Την Κυριακή ο άστατος καιρός θα επιμείνει με ηπιότερα και μικρότερης διάρκειας φαινόμενα τα οποία θα ξεκινήσουν από το δυτικό βορειοδυτικό Αιγαίο και προς το απόγευμα θα επηρεάσουν εσωτερικές περιοχές του ηπειρωτικού κορμού και με έμφαση ορεινές – ημιορεινές περιοχές (χάρτες 4,5).

Από τη Δευτέρα νέο κύμα κακοκαιρίας θα προσεγγίσει τη χώρα μας και από τα δυτικά.

Δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή!», τόνισε ο κ. Μαρουσάκης.

Πάντως, ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας τόνισε σε ανάρτησή: «Καμία κακοκαιρία Παρασκευή και Σάββατο. Αστάθεια λέγεται αυτό. Θα έχει και κουφόβραση».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 4/9

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΥΠΑΙΘ
Τράπεζα Θεμάτων: Τα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα και η εξεταστέα ύλη για τις απολυτήριες εξετάσεις Β’ τάξης ΕΠΑΛ-Π.ΕΠΑΛ
Tο ΦΕΚ με την εξεταστέα ύλη και τον τρόπο αξιολόγησης
Τράπεζα Θεμάτων: Τα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα και η εξεταστέα ύλη για τις απολυτήριες εξετάσεις Β’ τάξης ΕΠΑΛ-Π.ΕΠΑΛ
tainiothiki
47ο Φεστιβάλ Δράμας - ΑΠΘ: Σάρωσαν τα Βραβεία οι ταινίες των Φοιτητριών του Τμήματος Κινηματογράφου
Έξι από τα έντεκα Βραβεία απέσπασαν οι ταινίες των φοιτητριών του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ στο 47ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους...
47ο Φεστιβάλ Δράμας - ΑΠΘ: Σάρωσαν τα Βραβεία οι ταινίες των Φοιτητριών του Τμήματος Κινηματογράφου