lignadis dimitris
Τι δήλωσε ο κατηγορούμενος για βιασμούς ανηλίκων και πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης, λίγο πριν τη δίκη του σε β’ βαθμό.

Ενώπιον των δικαστών του Μικτού Ορκωτού Εφετείου θα βρεθεί σήμερα ο άλλοτε επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης προκειμένου να κριθεί σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση της σεξουαλικής βίας κατά αγοριών.

Σε σύντομες δηλώσεις προχώρησε σήμερα, πρωί της Δευτέρας (9/9), ο  Δημήτρης Λιγνάδης, έξω από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, λίγο πριν ξεκινήσει η δίκη του σε β’ βαθμό για τον βιασμό ανήλικων αγοριών.

“Δεν μπορώ να πω πολλά πράγματα, πριν γίνει το Εφετείο, ελπίζω να μην ξαναϋπάρξει αναβολή για να μπορέσω να αποδείξω την αθωότητά μου. 

Απλώς θέλω να σας πω ότι είναι τραγικό και επικίνδυνο να θέλουμε να βάλουμε κάποιον φυλακή για βιασμό, επειδή τον αντιπαθούμε, επειδή μας έχει πικράνει, επειδή δεν μας φέρθηκε σωστά και επειδή δεν μας εξυπηρέτησε. Και αυτό είναι βαθύτατα προσβλητικό για τα πραγματικά θύματα των βιασμών“, δήλωσε συγκεκριμένα.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης πρωτόδικα καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών για βιασμούς δύο αγοριών το 2015, ενώ αθωώθηκε για άλλους δύο βιασμούς, ενός 16χρονου και ενός 18χρονου. Ο κατηγορούμενος, μετά την καταδίκη του είναι ελεύθερος με όρους καθώς το πρωτόδικο δικαστήριο είχε χορηγήσει αναστολή.

Το ΜΟΕ καλείται να κρίνει σχεδόν από το μηδέν την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο να τύχει αυστηρότερης ποινικής μεταχείρισης με μεγαλύτερη ποινή από αυτήν της πρώτης δίκης. Και αυτό γιατί το ΜΟΕ καλείται να κρίνει όχι μόνο την έφεση του κατηγορούμενου, αλλά και την έφεση που ασκήθηκε από την Εισαγγελία Εφετών η οποία ζητά να κριθεί εκ νέου η μία από τις δύο υποθέσεις που το πρώτο δικαστήριο κήρυξε αθώο τον καλλιτέχνη, αλλά και να εξεταστεί αν το ύψος της πρωτόδικης ποινής είναι ή όχι χαμηλό.

Η Εισαγγελία Εφετών με έφεση που άσκησε μετά την έκδοση της απόφασης του ΜΟΔ , έκρινε ότι η υπόθεση του 16χρονου πρέπει να επανεξεταστεί. Ζητά παράλληλα, να αξιολογηθεί από το ΜΟΕ το ύψος της ποινής που επιβλήθηκε στον Δημήτρη Λιγνάδη, το οποίο ,κατά την Εισαγγελέα που άσκησε την έφεση είναι χαμηλό σε σχέση με την «απαξία και την βαρύτητα της πράξης , της βλάβης προξένησε στα θύματα» κά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 9/9

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μναε
Ψήφισμα των κλάδων ΠΕ02 και ΠΕ03 για την καθυστέρηση του προγράμματος Μ.Ν.Α.Ε.
Ψήφισμα κλάδου ΠΕ02 και ΠΕ03 για ενσωμάτωση του προγράμματος «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ (ΜΝΑΕ) στην Β Φάση προσλήψεων αναπληρωτών
Ψήφισμα των κλάδων ΠΕ02 και ΠΕ03 για την καθυστέρηση του προγράμματος Μ.Ν.Α.Ε.
sxoleia
Β' ΕΛΜΕ Πέλλας: Τι ισχύει με τους εκπαιδευτικούς που ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες μετάθεσης
Τι αναφέρει η Β' ΕΛΜΕ Πέλλας σε πρόσφατη ανακοίνωσή της για τις ειδικές κατηγορίες εκπαιδευτικών
Β' ΕΛΜΕ Πέλλας: Τι ισχύει με τους εκπαιδευτικούς που ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες μετάθεσης
πασοκ
Τομέας Παιδείας ΠΑΣΟΚ: «Φοιτητικές εστίες - Αμεση αύξηση και επέκταση της επιδότησης ενοικίου»
«Η φετινή ακαδημαϊκή χρονιά είναι η χειρότερη όλων των προηγούμενων σε ό,τι αφορά το στεγαστικό πρόβλημα»
Τομέας Παιδείας ΠΑΣΟΚ: «Φοιτητικές εστίες - Αμεση αύξηση και επέκταση της επιδότησης ενοικίου»